211115 KSarzantsCr25. novembrī ar pianista Krista Saržanta un vairāku citu pašmāju mūziķu kopīgu uzstāšanos turpināsies “LV džeza sērija 2021”, kurā tiešraidē tiek piedāvāti latviešu džeza mūzikas izpildītāju koncerti leģendārajā Latvijas Radio 1. studijā.

Krists Saržants ir laikmetīgās un starpžanru mūzikas komponists un pianists, kurš uzstājies gan Latvijā, gan Igaunijā, Dānijā, Vācijā, ASV un citās valstīs. Viņš sadarbojies ar dāņu basistu Kenneth Dahl Knudsen, amerikāņu basistu Rob Duguay, ASV dzīvojošo franču-tunisiešu saksofonistu Yacine Boularès, arīdzan aiz okeāna darbojošos Latvijas trompetistu Konstantīnu Jemeļjanovu, beļģu ģitāristu Peter Hertmans un vēl daudziem citiem meistarīgiem mūziķiem.

Krista Saržanta kvinteta ieraksti tika prezentēti lielākajā Eiropas džeza gadatirgū “Jazzahead! 2017” un ir iekļauti starptautiski izskanējušajās skaņdarbu izlasēs “Jazz in Latvia 2018” un “Jazz in Latvia 2020”. Pērn pavasarī Krists izdeva debijas albumu “Then and Now”, kura tapšanā iesaistījās dāņu bundzinieks Matias Fischer-Mogensen un daudzi latviešu kolēģi: džeza dziedātājas Evilena Protektore un Ieva Kerēvica, Latvijas Nacionālās operas soliste Laura Grecka, saksofonists Dāvis Jurka, basists Andris Grunte, ģitārists Mārcis Auziņš, kā arī vēl vairāki Latvijas Nacionālās operas un baleta simfoniskā orķestra, Latvijas Radio bigbenda un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķi.

Albums tika nominēts 2021. gada Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons” kategorijā “Džeza vai fanka mūzikas albums”. Vēl 2018. gadā Krists tika nominēts arī saksofonista Nika Gothama balvai par ieguldījumu Latvijas džeza mūzikā un kultūrā, kā arī pārstāvēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju lielākajā starptautiskajā džeza mūzikas skolu konferencē IASJ (International Association of Schools of Jazz) Viljandos, Igaunijā.

Koncertā Latvijas Radio 1. studijā 25. novembrī Krists Saržants uzstāsies kopā ar dziedātāju Evilenu Protektori, saksofonistu Robertu Martinovski, basistu Tomu Poišu, ģitāristu Kasparu Vizuli, sitaminstrumentālistu Kasparu Kurdeko un citiem Latvijas džeza mūziķiem, izpildot gan pāraranžētus skaņdarbus no Krista debijas albuma “Then and Now”, gan jaunas kompozīcijas, kas tapušas tieši uzstāšanās reizei “LV džeza sērijā 2021”.

“Jaunie skaņdarbi radās, iedvesmojoties no armēņu pianista Tigran Hamasyan, izraēļu basista Avishai Cohen, tunisiešu dziedātāja un arābu stīgu instrumenta ūdas spēlētāja Dhafer Youssef un citiem kolorītiem, starptautiski zināmiem mūziķiem,” stāsta Krists. “Šajās kompozīcijās vienā veselumā sakausēju džeza, rokmūzikas, klasiskās un tautas mūzikas elementus.”

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Koncerta sākums pulksten 18.00. Tiešraides un limitētā skaitā arī klātienes biļetes iegādājamas aula.lv. Koncerts klātienē, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus, norisināsies “zaļajā” drošības režīmā – koncertu varēs apmeklēt personas ar derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Pie ieejas būs jāuzrāda derīgs sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

“LV džeza sērijā 2021” koncerti notiek reizi mēnesī un mūziķi tajos piedāvā jaunas programmas. Pēc koncertiem to ieraksti savukārt tiek piedāvāti starptautiskajam džeza mūzikas komunikācijas tīklam “Europe Jazz Network”, kurā apvienojušies vairāk nekā 250 Eiropas džeza festivālu, regulāro pasākumu un koncertvietu organizētāji un uzturētāji. Tādējādi mūsu mākslinieku jaunās džeza programmas tiek popularizētas arī starptautiskajā apritē.

“LV džeza sērija” iecerēta kā ikgadējs pasākums, kas arī turpmāk piedāvās klausītājiem iepazīties ar jaunākajām tendencēm Latvijas džezā un būs kā vēl viena publiskā platforma jaunajiem māksliniekiem. Sēriju organizē SIA “Rīgas Ritmi”, atbalsta VKKF mērķprogramma “Kultūrelpa”.

Saites

Biļetes: https://www.aula.lv/lv

Mājas lapa: https://www.sarzantskrists.com/

Facebook: https://www.facebook.com/KristsSarzants

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*