B. Zviedre un J.Rubiks - foto - Una Stade 2Pie klausītājiem nonācis vokālistes Beātes Zviedres un kontrabasista Jāņa Rubika albums “Kad es nomizojos”, kas apvieno žanra robežās nedefinējamu oriģinālmūziku, dažādu latviešu dzejnieku darbus un arī pašu autoru pārdomas par mīlestību, cilvēcību un esību. Līdz ar albuma izdošanu mūziķi 30. septembrī ielūdz uz prezentācijas koncertu VEF Kultūras pilī.

Kopā ar Jāni Rubiku izdotais albums turpina Beātes Zviedres iesākto ceļu, apvienojot latviešu dzejnieku dzeju ar jauno komponistu orģinālmūziku, ko māksliniece aizsāka savā 2017.gada projektā “Džezs dzied Aspaziju”. Jaunajā albumā “Kad es nomizojos” iekļauti literātu un dzejnieku Ivetas Šimkus, Ilmāra Šlāpina, Imanta Ziedoņa, Aspazijas, Raiņa, Madaras Gruntmanes darbi.

Ieskatam jaunajā albumā un pavisam drīz gaidāmajā koncertā mūziķi piedāvā dziesmas “Paradīze” koncertierakstu, aicinot notvert un izbaudīt sajūtu, ka esi īstajā laikā un vietā:

https://www.youtube.com/watch?v=OoM58aFeZ3Q

Beāte Zviedre par sajūtām albuma un dziesmas “Paradīze” tapšanas laikā: “Ticu, ka aizvadītais laiks daudziem no mums ir devis iespēju apstāties un padomāt par vērtībām, kas līdz šim ierastajā ikdienas skrējienā, iespējams, jau bija kļuvušas pašsaprotamas. Lai arī pasaule un ikdiena brīžiem šķiet kā apstājusies, ir tik labi apzināties, ka tev un taviem mīļajiem viss ir kārtībā un gan jau kādu dienu viss atgriezīsies ierastajās sliedēs. Šīs sajūtas mūs pavadīja un virzīja arī albuma tapšanas laikā. Varbūt skan nedaudz banāli, bet arī dziesmas “Paradīze” vārdi tika pierakstīti tieši šādā pārdomu brīdī – ilgajā bezdarbības periodā staigājot gar jūru un sajūtot, ka patiesībā esi īstajā vietā un ir tik labi, kā ir. Atliek vien šo iekšējo mieru notvert un saglabāt. Šo silto un tik vienkāršo sajūtu ar jaunā albuma starpniecību vēlamies nodot arī mūsu klausītājiem.”

Muzikālajā projektā piedalās arī Artjoms Sarvi (klavieres), Jānis Bērziņš (ģitāra), Rūdolfs Dankfelds (bungas), Kristaps Lubovs (basklarnete) un Oskars Ozoliņš (trompete).

Biļetes uz prezentācijas koncertu “Kad es nomizojos”, var iegādāties www.bilesuparadize.lv, savukārt albums jau tagad pieejams Spotify un citos lielākajos mūzikas straumēšanas servisos.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*