210824 the ciel experienceNo 25. augusta līdz 1. septembrim kultūrtelpā “M/Darbnīca” K. K. fon Stricka villas kompleksā Aristīda Briāna ielā 9 norisināsies starptautiska vasaras sezonas noslēguma koncertsērija, kurā uzstāsies amerikāņu R&B mūzikas kvintets “The CieL Experience”, globālās mūzikas duets “MiraMundo”, piedaloties Katrīnai Dimantai, zviedru džeza dziedātāja Liselotte Östblom, kā arī Elza Rozentāle ar Nina Simone dziesmu programmu un modulārā džeza projekts “Ten Ka”.

Vasaras sezonas noslēguma koncertsērija notiks kultūrtelpas “M/Darbnīca” terasē, izņemot Liselotte Östblom uzstāšanos, kas norisināsies “M/Darbnīcas” otrā stāva koncertzālē, taču īpaši nelabvēlīgu laikapstākļu gadījumā turpat var tikt pārceltas arī pārējās uzstāšanās.

Iesāks koncertsēriju 25. augustā latviešu dziedātāja Elza Rozentāle ar koncertprogrammu “Tribute to Nina Simone”. Hipijiski dumpinieciskās amerikāņu pianistes un dziedātājas Nina Simone skaistākās dziesmas Elza izpildīs kopā ar pianistu Tomu Mikālu, bundzinieku Kasparu Kurdeko, ģitāristu Kasparu Vizuli, kontrabasistu Tomu Poišu, un apvienības “Coco’nuts” dziedātājām Mariju Valmieru un Inesi Bērziņu.  

26.augustā modulārā džeza bezmaksas performanci piedāvās projekts “Ten Ka”, bet 27. augustā kopā ar Latvijas džeza mūziķiem – pianistu Tuomo Uusitalo, kontrabasistu Tomu Poišu un bundzinieku Ivaru Arutjunjanu – uzstāsies zviedru dziedātāja Liselotte Östblom. Viņa ir Londonā dzīvojoša vokāliste un producente, kura apvieno džeza un soulmūzikas skanējumu ar gospeli un dažādiem eksperimentāliem ritmiem. Lizelote ir starptautiskā džeza vokālistu konkursa “Riga Jazz Stage 2019” laureāte un šobrīd strādā pie sava debijas albuma “A Paintbrush Unfold” turpinājuma, kas tiks izdots jau šā gada rudenī.

Savukārt 28. augustā bezmaksas koncertā uzstāsies R&B, hip-hop un tradicionālās Haiti mūzikas samiksētāji ar amerikāņu džeza tradīciju – kvintets “The CieL Experience” no Floridas, ASV. Saksofonists un grupas līderis Claudens Louis drosmīgi metas dažādu mūzikas žanru izpētē, kurā viņam ar savu dažādu kultūru un muzikālo pieredzi palīdz arī pārējie apvienības dalībnieki: basists Chris Patsis, pianists Elijah Gee, trompetists Jose Romero un bundzinieks Jephthe Jean-Charles. Viņu dziesmas ir kā personīgi stāsti, kas uzrunā plašu auditoriju. Pēc koncerta iecerēts arī jam session.

Visbeidzot 1. septembrī kultūrtelpas “M/Darbnīca” terasē uzstāsies starptautisks duets no Barselonas – “MiraMundo”, kas ir globālās mūzikas apvienība un mēdz uzstāties arī lielākā sastāvā, taču koncertam Rīgā sagatavots tās muzikālais koncentrāts, ko piedāvās brazīliešu ģitārists Luiz Murá un meksikāņu kontrabasists Ernesto Vargas Aguila, šoreiz piedaloties arī vitālajai latviešu vijolniecei un ukuleles spēlētājai Katrīnai Dimantai. Luiz Murá muzikālo ceļojumu virza nemitīgi pētījumi par to, kā identificēt un izteikt visus kultūras elementus, kas veido viņa paša identitāti. Caur Lūiza dzīslām plūst japāņu, itāliešu, portugāļu un brazīliešu asinis. Izmantojot mūziku, mākslinieks piedāvā klausītājiem iespēju izbaudīt īstu “umami”, kas ir aizguvums no japāņu kultūras, vārds, kas raksturo vienu no cilvēka pamatgaršām. Tā ir garda, harmoniska garša, kas radīta, apvienojot ļoti dažādas sastāvdaļas…

Koncertu sākums pulksten 20.00, biļetes uz maksas koncertiem nopērkamas aula.lv. Āra terasē notiekošos koncertus varēs apmeklēt derīga Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikāta, kā arī negatīva, pēdējo 48 stundu laikā veikta Covid-19 testa vai negatīva, pēdējo sešu stundu laikā veikta Covid-19 ātrā antigēna testa īpašnieki. Maksas koncertu apmeklētājiem garantēta arī galdiņa rezervācija, taču skatītāji aicināti laikus rezervēt galdiņus arī bezmaksas koncertiem, rakstot uz e-pastu mmm@mdarbnica.lv.

“Vēl šā gada pavasarī šķita, ka pandēmijas laiks tomēr nav labākais, kad uzsākt jaunas kultūrtelpas darbību, taču šovasar pierādījās, ka vismaz emocionāli ir tieši pretēji – esam ļoti gandarīti par mūsu vasaras koncertus apmeklējušo, nenoslēpjami laimīgo publiku,” saka kultūrtelpas “M/Darbnīca” vadītāja Maija Moira Mazanova. “Šīs patiesās emocijas un daudzskaitlīgais apliecinājums, ka mūsu paveiktais ir pēc kultūrdzīves izslāpušajiem cilvēkiem tik tiešām nepieciešams, dod spēku turpināt, tādēļ gatavojam plašu kultūrprogrammu arī rudens sezonai. Noteikti turpināsim arī džeza jam session, kas jau kopš kultūrtelpas atvēršanas pirmās dienas kļuvusi par mūsu tradīciju un platformu jaunajiem, talantīgajiem un drosmīgajiem džeza mūziķiem!”

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Divstāvu “M/Darbnīca” K. K. fon Stricka villas kompleksā gaida ciemos labas mūzikas, mākslas un vispār kvalitatīvas laika pavadīšanas entuziastus no trešdienas līdz sestdienai no pulksten 16.00 līdz pusnaktij vai pēdējam apmeklētājam. Aktuālākajai informācijai par norisēm kultūrtelpā iespējams sekot tās mājas lapā mdarbnica.lv, kā arī sociālajos medijos “Facebook” un “Instagram”.

Saites:

Liselotte Östblom: https://www.liselotteostblom.com/

The CieL Experience: https://thecielexperience.com/

MiraMundo: http://www.miramundomusica.com/

Kultūrtelpas mājas lapa: www.mdarbnica.lv

Facebook: https://www.facebook.com/mdarbnica

Instagram: https://www.instagram.com/mdarbnica

 

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*