opera-jojo-e150853374534913.aprīlis, 19.00 ”Palladium Riga” Biļešu iegāde un informāciju par pasākumu: www.nerveriga.lv

Jojo Mayer / Nerve attīstījās no Džodžo Maijera leģendārā party event ”Prohibited Beatz’‘ 90 – to gadu beigās Ņujorkā. Sākotnēji tā bija platforma eksperimentālai sadarbībai starp Dīdžejiem, vizuālajiem māksliniekiem un publiku. Šis kolektīvs laika gaitā izveidojās par labi noslīpētu grupu kas pavisam jaunā veidā miksēja programmētās elektroniskās mūzikas stilus ar improvizāciju starp vairākiem mūziķiem.
Formāta ietvaros grupa asimilēja plašu spektru elektroniskās mūzikas stilu, sākot no old-school jungle, dubstep, glitch beats, līdz minimal, tech house u.c. Tā rezultātā grupa iepazīstināja elektroniskās mūzikas auditoriju ar improvizētu mūziku, nesot līdzi džeza improvizācijas tradīcijas, pulsējošos ritmus un stilistisko evolūciju digitālajā laikmetā. Tajā pašā laikā tā iemeso sevī rock’n’roll esenci – labi pavadīt laiku un parādīt vidējo pirkstu visiem, kas pret šo procesu iebilst un kam ar to ir problēmas.
NERVE atkārtoti izaicina attiecības starp cilvēka radošumu un digitālo tehnoloģiju un ir radījusi jaunu formu muzikālai izpausmei, kas ir pavisam unikāla šobrīd pasaulē. Galvenais mērķis ir autentiska 21. gadsimta mūzika.

NERVE ir:
Džodžo Maijers: bungas
Džons Deiviss: bass
Džeikobs Bergsons: taustiņinstrumenti un sintezatori
Ārons Nevezī: Skaņa un audio manipulācijas

Nerve uzstāšanās bieži vien papildina plaša spektra viesmākslinieki no visas pasaules. Bez ilglaicīgiem sadarbības partneriem Roli Mosimann, Jason Lindner un Takuya Nakamura, NERVE ir sadarbojušies arī ar Bugge Wesseltoft, Dj Shadow, MC XIS, Sean Pelton, Tim Lefebvre, Karsh Kale, MC Malik Work, Salt Cathedral, Vernon Reid, Moshen Namjoo un daudziem citiem.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*