Kopīgā koncertā ar Latvijas Radio bigbendu un Maestro Raimondu Paulu jau šo pirmdien, 28. janvārī Nacionālajā Operā uzstāsies virtuozā itāļu džeza vokāliste – Roberta Gambarini.

Latvijas Radio Bigbends uzstāsies Nacionālajā Operā kopā ar juteklisko itāļu džeza vokālisti – Robertu Gambarini, kas jau ieradusies Rīgā un pašlaik gatavojas koncertam kopā ar Bigbendu un Maestro. Dziedātāja atzīst, ka pēdējo triju gadu laikā viņa ir cerējusi paviesoties tieši Latvijā.

Robertas Gambarini un Raimonda Paula kopīgais mēģinājums Latvijas Radio 1. studijā izvērsās reti veiksmīgs un radošs. Abi mākslinieki nolēma kopā atskaņot vairāk skaņdarbu kā bija plānots sākotnēji. Roberta Gambarini atklāja, ka koncerta programmā paredzēta džeza klasika tādu slavenu komponistu aranžējumā kā Slaids Hemptons un Rojs Hargruvs. Tāpat skatītājiem būs iespēja dzirdēt itāļu mūzikas pērles.

Dziedātājas otrais albums  „Easy to Love”  2007. gadā tika nominēts Grammy balvai kategorijā “Best Vocal Jazz Album” un 2010. gadā viņas pēdējais albums „So In Love” arī tika nominēts Grammy kā „Labākais džeza vokālais albums”. 2010 gadā Roberta Gambarini ieguva balvu Jazz Journalists Awards kā „Gada labākā džeza vokāliste”.

Latvijas džeza mūzikas vēsturē Latvijas Radio bigbends ir spēlējis lielu lomu kopš 1966. gada  Pēc ieilguša klusuma brīža, bigbends ir atsācis koncertdarbību. Savā debijas koncertā Latvijas Radio bigbends uzstājās ar leģendāro džeza vokālistu Kurtu Elingu, kurš atzinis, ka  „Latvijas Radio bigbends ir pelnījis stabilu un spožu nākotni”.

 Koncertu tiešraidē translēs Latvijas Radio programmā „Klasika”.

Biļetes nopērkamas Biļešu serviss kasēs un internetā: www.bilesuserviss.lv , kā arī pirms koncerta Operā.

Vairāk informācijas meklējiet: www.rigasritmi.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*