Takas muzikālais vakars 9. jūnijā, plkst. 19:00, šogad jau otro reizi aicina Tevi pacelties 15 metrus virs zemes, lai vieglās džeza noskaņās sagaidītu saulrietu. Uz VEF jumta terases uzstāsies smooth jazz apvienība Daydream un The Old Fish Jazzband no Berlīnes un, kontrastā džezīgajam skanējumam  DJ Sound Meccano un DJ Contour ar eksperimentālu pilsētnieciskumu. Vakara piedāvājumu papildinās kafejnīca TAKA ar mini grillbāru un Citas garšas vēstniecība.

Trio Daydream radās 2010. gada oktobrī, kad kopīgā dziesmā ieskanējās Rūtas ekspresīvais balss tembrs, Alises maigie klavieru taustiņi un Laumas akustiskās ģitāras ritmi. Ātri tapa gan populāru džeza tēmu, gan mūsdienās radītu dziesmu kaverversijas, mēģinājumiem sekoja uzstāšanās un koncerti. Šobrīd Daydream spēlē relaksējošu akustisko mūziku džeza nokrāsās, pieaicinot dažādus mūziķus eksperimentālam skanējumam. Pēc šī koncerta meitenes plāno doties radošā atvaļinājumā, lai radītu savu oriģināldziesmu programmu.

Grupa The Old Fish Band nāk no Berlīnes un radusies apvienojoties cilvēkiem ar atsķirīgu nacionalitāti un izcelsmi. Grupa ar savu muzikālo skanējumu aizvedīs ceļojumā atpakaļ laikā – uz 20tajiem gadiem, spēlējot džezu, kas radies Ņuorleānā (New Orlenas) no blūza un melno mūzikas dvēseles dzīlēm.

Projekts Sound Meccano, ar Rostislavu Rekutu priekšgalā, jau no 2003. gada eksperimentē ar elektonisko, electro-akustisko un akustisko instrumentu interferencēm un kopš 2004. gada veido sadarbību ar Evgeniy Droomoff. Kopā ar Kanādas video mākslinieku DelRay 2005. gadā tika radīts multimediāls darbs Volokno. Rostislavs katru nedēļu dzirdams mūzikas jaunumu raidījumā Skaņas Konstruktors RADIO NABA 93.1 FM ēterā (sadarbībā ar Deutsche Welle).

Iepriekšējais Takas džeza vakars notika 26. maijā kopā ar Retro Limited mūziķiem, kur mīkstos spilvenos ar glāzi mājas vīna rokā koncertu baudīja plašs klausītāju loks. Šos miera un labsajūtas mirkļus kafejnīca Taka ir nolēmusi turpināt un nu uz VEF jumta kāps katru ceturtdienas vakaru. Ar daudzveidīgām performancēm viesos tiks aicināti dažādi mūziķi un mākslinieki.

Nākamais pasākums plānots 16. jūnijā kopā ar dzejas un mūzikas sintēzes projektu Orbita. Sīkāka informācija sekos.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Ieeja brīva

Skanīgam ievadam:

Daydream: www.draugiem.lv/daydream

DJ Sound Meccano: http://www.myspace.com/soundmeccano

26. maija Džeza vakara foto un jaunumi: pataku.wordpress.com

VEF Mākslas centrs: http://www.totaldobze.com

Rakstiet, zvaniet, uzdotiet jautājumus 256 256 77 vai tikpataku@gmail.com

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*