10. maijā pie tirdzniecības centra „Origo” izveidotajā pilsētas kultūras aktivitāšu centrā Origo Summer Stage ar bezmaksas koncertiem uzstāsies instrumentālās mūzikas grupas „Very Cool People” un „Jazz Trio”. Piektdien 10. jūnijā, no plkst. 14:00 – 18:00 laukumā pie „Origo” sanākušos izklaidēs „Very Cool People” ar jazz, funk, fusion un groovie – jazz, savukārt pēc viņiem no plkst. 18:00 – 20:00 labāko džeza tradīciju un modernās mūzikas apvienojums „Jazz Trio” izpildījumā.

„Very Cool People” ir jazz-funk un fusion mūzikas instrumentālās mūzikas grupa, kura spēlē jazz-funk un fusion mūziku un cenšas sarežģītu un nopietnu mūziku padarīt viegli uztveramu un saprotamu ikvienam. Grupa spēlē ģitārista Elvija Grafcova oriģinālmūziku un mūziku, kāda dotajā mirklī ir aktuāla džeza mūzikas pasaulē, izpildījumā iekļaujot dažādus hip-hop, rock, funk un soul mūzikas elementus. Aktīvi koncertējot kopš 2007. gada septembra un ir piedalījušies Rīgas Ritmi 2009, Moonlight Party 2009, Jazzruller 2008 Tallinā, džeza festivālā Vilnius Jazz 2007 un daudzos citos pasākumos Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Austrijā un Spānijā.

„Jazz Trio” Mihaila Kaspera, Staņislava Judina un Oļģerta Dreimaņa  izpildījumā apvieno labākās džeza tradīcijas ar mūsdienu modernās mūzikas piesitienu. Grupas dalībnieki piedalījušies dažādos Latvijas džeza kolektīvos. S.Judins uzstājies arī kopā ar dažādiem Anglijas džeza mūziķiem, šobrīd darbojas kopā ar Denisa Paškeviča kolektīvu, kā arī sastāvā Retro Limited.

Brīvdabas foto izstāžu galerijā „Origo” šobrīd redzama foto reportāža no 2010. gada X Latvijas skolu  jaunatnes dziesmu un deju svētku norises vietām.

Origo Summer Stage programma jūnijā:

17. jūnijs 14:00 – 18:00 „Retro mūzikas kvartets” ar instrumentālo mūziku retro stilā

18:00 – 20:00 „Jazz Band” ar jazz

24. jūnijs 14:00 – 18:00 muzikālā līgo svētku programma

29. jūnijs 17:00 – 19:00 mūzikas festivāla „Rīgas Ritmi 2011” ieskaņas koncerts ar Kestutis Vaiginis & „Mirage Octet” un festivāla viesiem

Kultūras aktivitāšu centrs Origo Summer Stage kā pilsētas spogulis Stacijas laukumā visas vasaras garumā piedāvā sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu, uz vienas skatuves atspoguļojot Latvijas lielākos mūzikas festivālus – Imantdienas, Rīgas Ritmi, Saulkrasti Jazz, Summertime – aicina Inese Galante, Jaunais Vilnis.  Iejūtoties vasarīgajā nedēļas nogales ritmā, piektdienu vakaros ikviens aicināts ērti iekārtoties kādā no vasaras kafejnīcām un ļauties dažādu jazz & blues, kā arī rock`n`roll izpildītāju priekšnesumiem. Savukārt 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā visas vasaras garumā tiek izstādītas lielformāta foto izstādes, atspoguļojot Latvijas nozīmīgākajos svētkos un ikdienā tvertos mirkļus. Visi pasākumi baudāmi bez ieejas maksas.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*