1. jūlijā festivālā „RĪGAS RITMI 2011” koncertu sniegs vairākkārtējs Grammy balvas nominants,  ievērojamākais savas paaudzes vācu džeza mūziķis  – trompetists Tils Brenners.

Brennera unikālo džeza stilu raksturo bībobs un fusion jazz, kuru ietekmējusi gan mūsdienu popmūzika un kantrī melodijas, gan filmu skaņu celiņi.

Tils Brenners dzimis Vācijā, taču bērnību aizvadījis Romā, Itālijā. Džeza trompetes mākslu Brenners apguvis Ķelnes mūzikas akadēmijā pie Jiggs Whigham un Jon Eardley. Tila skolotāji bijuši arī džeza pasaules leģendas Bobby Shew un Malte Burba.

2008. gadā Tila Brennera „Džeza albūms” („The Jazz Album”) tika nominēts Grammy balvai kategorijā “Best Classical Crossover Album.” 2009.gadā Brennera solo spēle leģendārās vokālās grupas „Take 6” albūmā „Standard” tika nominēta Grammy balvai kā labākais instrumentālais džeza solo. Šajā pat gadā trompetists saņēma arī prestižo Echo apbalvojumu.

Vācijā Tils Brenners ir zināms nevien kā mūziķis, bet arī kā TV šovu vadītājs. Brenners vadījis tādus populārs šovus kā Vācijas „ X Factor” un „Into the Night with...”

Rīgā trompetists muzicēs kopā ar zviedru džeza saksofonistu un flautistu, Grammy balvas ieguvēju Magnusu Lindgrēnu (Magnus Lindgren), kurš būdams arī komponists, radījis mūziku Nobela prēmijas pasniegšanas ceremonijai 2003. gadā. Brennera grupas sastāvā muzicēs arī vācu bundzinieks Volfgangs Hafners (Wolfgang Haffner), kurš sadarbojies ar tādām džeza personībām kā Pat Metheny, Bill Evans, Robben Ford un Jan Garbarek. Kontrabasu spēlēs Dīters Ilgs (Dieter Ilg) – viens no unikālākajiem un novērtētākajiem Eiropas kontrabasistiem (JazzTimes). Savukārt pie koncertklavierēm sēdīsies  nīderlandiešu džeza pianists Jaspers Soferss (Jasper Soffers). Pianists sadarbojies ar daudziem pasaules līmeņa mūziķiem, to starpā – The New York voices, Jay Anderson, The Supremes. Kopš 2003. gada Soferss ir Holandes Metropoles orķestra (http://en.metropoleorkest.nl) pianists.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Tils Brenners pārdevis vairāk ierakstu kā jebkurš cits vācu džeza mūziķis. Viņš šobrīd ir ļoti populārs un labi zināms Ņujorkas džeza mūzikas apritē. Šis fakts runā pats par sevi.” – ROLLING STONE

Koncertu atbalsta Gētes institūts Rīgā.

http://www.youtube.com/watch?v=1iStkzW0yQo

Sīkāka informācija –   www.rigasritmi.lv

Biļetes Biļešu serviss kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*