Sveiciens visiem džeza mūzikas cienītājiem! Īpaši tiem, kuri vēlas rakstīt par džezu!

Ritmiskās mūzikas biedrība City Jazz Riga, žurnāls “Mūzikas Saule” un portāls jazzmusic.lv aicina jauniešus vecumā līdz 25 gadiem piedalīties jauno džeza mūzikas aprakstnieku konkursā.

Konkursa nolūks ir atrast jaunus talantīgus mūzikas aprakstniekus, kas gribētu (vai varbūt jau sen vēlas) radīt anonsējošus, vērtējošus un pētnieciskus tekstus par džezu. City Jazz Big Band (CJBB) jauniešu frakcija City Jazz Youth Band nule tikusi pie jauniem mūziķiem, patlaban ceram satikt gana kompetentus un mācīties kārus rakstošus cilvēkus, savukārt nākotnes plānos ir pulcēt ap CJBB skaņu režisorus un citu “apkalpojošo” specialitāšu pārstāvjus.

Konkurss notiks divās kārtās:

I kārta: teorētiska teksta radīšana un iesūtīšana žūrijas novērtējumam

II kārta: recenzijas rakstīšana par Big Band festivāla Rīgas mākslas telpā koncertiem 23. oktobrī, 27. oktobrī un 15. novembrī. Konkursa dalībniekiem ieeja koncertos bez maksas.

uzdevums: uzrakstīt tekstu par bigbendu vēsturi Eiropā, pieskaroties bigbendu pagātnei un šodienai Latvijā (proporcija: ~2/3 teksta par Eiropu, ~1/3 teksta par Latviju)

apjoms: 3500–5000 zīmju (ar atstarpēm)

termiņš: 20. oktobris

adrese: cjbb@cjbb.lv un saule@muzikassaule.lv (Subject ailē obligāti norādot “CJBB konkursam”)

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

piezīme: I kārtā konkursants var izvēlēties, vai iesūtīt darbu ar pseidonīmu vai īsto vārdu/uzvārdu; piedalīšanās II kārtā jebkurā gadījumā notiks ar īsto vārdu un uzvārdu

I kārtas rezultāti: 21. oktobrī plkst. 12:00

I kārtas rezultātu paziņošana: elektroniski uz konkursanta e-adresi

II kārtas rezultāti: tiks paziņoti atsevišķi

ieguvums: uzvarētāju darbi tiks publicēti žurnāla “Mūzikas Saule” decembra laidienā un portālā jazzmusic.lv līdz ar īsu aprakstu par autoriem, līdzdarbošanās City Jazz Youth Band projektā.

žūrija: City Jazz Big Band mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags, City Jazz Big Band mūziķis Renārs Lācis, žurnāla “Mūzikas Saule” galvenais redaktors Orests Silabriedis, portāla jazzmusic.lv pārstāvis Māris Plūme

Ar cieņu,

Ritmiskās mūzikas biedrība City Jazz Riga, “Mūzikas Saule”, jazzmusic.lv

ieskatam un iedvesmai

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jPGyOrOD4Iw]

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*