13532933_515779168629641_6646565823436321334_nIr pienācis pavasaris, un Latvijas jaunā ģitāristu paaudze jau piekto gadu 7.aprīlī pulcēsies Mārupes kultūras namā, Mārupes mūzikas skolas un Andra Grīnberga organizētajā ģitāristu konkursā – “Kur tad tu nu biji 2017”, kurš ir veltīts latviešu ģitāristam Andrim Kārkliņam, latviešu tautas dziesmai un mūzikai.
Konkursā topošie mūziķi demonstrēs savas prasmes un talantus latviešu tautasdziesmu atskaņošanā uz klasiskās ģitāras, kuras aranžējis Andris Grīnbergs. Ir iespēja pieteikties gan solo, gan ģitāristu duetiem un trio, kā arī ģitāristam kopā ar dziedātāju. Ansambļu grupās jaunieši var izmantot arī akustiskās un elektriskās ģitāras, savukārt dziedātāji – mikrofonus. Jau piekto gadu festivālu vadīs Ēriks Loks, kurš pa šiem gadiem pats ir apguvis ģitāras spēli, bet par apskaņošanu rūpēsies skaņu režisors Ringolds Piņķis. Dalībnieku vērtēšana notiks dažādās kategorijās. Tās ir sadalītas vecuma grupās, par kurām var uzzināt konkursa nolikumā. Žūrijas sastāvā līdz šim ir piedalījušies: Lorija Vuda,Ira Krauja, Modris Baumanis, Armands Alksnis, Ņikita Košeļevs, Kaspars Zemītis, Ģirts Pavēnis, Inguss Feldmanis, Jānis Žagariņš, Kārlis Alviķis un Andrejs Vasiļjevs.
Pēc konkursa tradicionāli seko apbalvošana un festivāla daļa, kurā notiek žūrijas dalībnieku un laureātu koncerts. Šogad festivāla koncertā piedalīsies arī Niks ar flamenko ģitārspēli un lieliskais ģitāristu duets – Miks Akots un Kristens Kupčs. Un, protams, festivāla emocionālā kulminācija – ģitāras izloze, kurā piedalās visi konkursa dalībnieki. Ģitāru iegādes un balvu fonda palīgs konkursam līdz šim ir bijis veikals “Tava Skaņa”. Šogad tiks izlozēta gan klasiskā, gan elektriskā ģitāra, kā arī tiks izlozēta Latvijā unikāla sporta aktivitāte – nodarbība uz SUP dēļa no Supadventures.lv. Starp pasniedzējiem tiks izlozēta SUP aktivitāte ar Andri Grīnbergu.
Kāda būs konkursa nākotne, to rādīs laiks, bet pirmie pieci gadi bija apliecinājums ģitāristu savstarpējai draudzībai, profesionalitātei un cieņai. Tiekamies 7.aprīlī Mārupes kultūras namā.

https://www.facebook.com/KTTNB2013/photos/pcb.614540822086808/614536055420618/?type=3&theater

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*