lrbb-50-preses-konference-1Ceturtdien, 14. oktobrī Latvijas Radio 1. studijas telpās norisinājās preses konference Latvijas Radio bigbenda 50. dibināšanas gadam veltītajam koncertam, kas norisināsies šī gada 4. novembrī plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā.

Preses konferencē piedalījās Latvijas Radio bigbenda draugi un mūziķi – bigbenda direktors Māris Briežkalns, tā muzikālais vadītājs un saksofonists Kārlis Vanags, vokāliste Kristīne Prauliņa, mūziķis un komponists Raimonds Macats, kā arī Latvijas Radio bigbenda patrons – komponists un pianists maestro Raimonds Pauls. Māris Briežkalns, atklājot preses konferenci, uzsvēra 2012. gadā atjaunotā Latvijas Radio bigbenda profesionālo izaugsmi un sasniegto uzstādīto mērķi – no kādreizējā orķestra, kura pamatfunkcija bija ierakstīt skaņdarbus studijā, kļūt par koncertorķestri, kas koncertē kopā ar dažādiem solistiem – instrumentālistiem un vokālistiem.

Raimonds Pauls uzslavēja bigbenda solistu improvizatoru spējas, minot, ka džeza mūzikā Latvijā šobrīd notiek gandrīz vai renesanse. Maestro arī solīja, ka 4. novembra koncertā skatītājiem būs iespēja pieredzēt arī pa kādam pārsteigumam no viņa puses.

4. novembra koncerta pirmajā daļā retrospekcija par Latvijas Radio bigbenda izcilo vadītāju veikumiem, kā arī skaņdarbi no bigbenda patrona Maestro Raimonda Paula jaunākās koncertprogrammas “Depresija”, kas ir komponista un latviešu kulta grupas “ODIS” mūzika 1990. gada Aloiza Brenča kinofilmai ar tādu pašu nosaukumu – “Depresija”.

Koncertā otrajā daļā dzirdēsim Latvijas Radio bigbenda ārzemju draugus, ar kuriem kopā kolektīvs priecējis daudzus klausītājus izpārdotās koncertzālēs Latvijā. Uz skatuves kāps amerikāņu vokāliste Čaina Mozes (China Moses), amerikāņu vokālists un ģitārists Alans Hariss (Allan Harris) un zviedru trompetists Lase Lindgrens (Lasse Lindgren).

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Klausītājus koncerta abās daļās priecēs arī solisti Intars Busulis un Kristīne Prauliņa.

 

“Latvijas Radio bigbenda mūziķi ir vienā līmenī ar jebkuru citu šīs planētas bigbendu! Katra no sekcijām spēlēja un skanēja lieliski, svingojoša ritma sekcija un efektīvas solo partijas; neviena vāja punkta!” – Randy Brecker

 

 

Biļetes uz koncertu pieejamas visās “Biļešu paradīze” kasēs un internetā.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*