rudzDžeza saksofonists Toms Rudzinskis ar savu jauno sastāvu “Melos Quintet” aicina uz koncertiem Ventspilī un Rīgā, lai atskaņotu skaņdarbus no gaidāmā modernā džeza albuma.

Kvinteta izpildītā oriģinālmūzika ir instrumentāla, ar nedaudz eksperimentālu ievirzi un kā viens no instrumentiem tiek izmantota cilvēka balss. Projekta un gaidāmā ieraksta unikalitāte meklējama izvēlētajos kompozīciju tekstos – jazz poetry jeb “džeza dzeja”, kurai rakstūrīgi džeza mūzikas ritmi, improvizācijas sajūta un tās tematika bieži ir tiesi par džeza mūziku un mūziķiem. Dzejas autori pārstāv tā dēvēto “bitņiku” jeb beatnik kustību – tādi 20. gs. otrās puses autori kā Allan Ginsberg, E.E. Cummings, William S. Burroughs. “Melos Quintet” kompozīciju melodija un ritms pakļaujas dzejas tekstuālajai nozīmei un struktūrai.

Rudzinska kvintetā ir apvienojušies godalgoti džeza mūziķi – Daniel Cacija (Horvātija/Vācija), 2013. gada labākā dziedātāja titula ieguvējs lasītākā džeza žurnāla “Down Beat” aptaujā, pianists Loran Witteveen (Nīderlande), atzīts jaunās paaudzes džeza mūziķis, ar Tomu Rudzinski 2014. gadā “Loran Witteveen Quintet” sastāvā ieguvis Grand Prix prestižajā “Dutch Jazz Competition“. Kā arī viens no Latvijas progresīvākajiem basistiem Reinis Ozoliņš un izcilais jaunās paaudzes latviešu bundzinieks – Kaspars Kurdeko.

“Melos Quintet” koncerti

14.08. 19:00 Ventspils, “Ventspils Groove”. Ieeja brīva.
15.08. 19:00 Ventspils, “Ventspils Groove”. Ieeja brīva.
18.08. 19:00 Rīga, “Cafe DALI”. Biļetes “Biļešu serviss” kasēs.
http://www.bilesuserviss.lv/lat/biletes/muzika/dzezs_un_bluzs/toms-rudzinskis-melos-quintet-169199
19.08. 19:00 Rīga, Berga Bazārs. Biļetes “Biļešu paradīze” kasēs.
http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/9769
20.08. 20:00 Rīga, Kaņepes Kultūras centrs. Biļetes uz vietas. Pēc koncerta džema sesija.

Toms Rudzinskis ir starptautiski atzīts jaunās paaudzes džeza komponists un saksofonists. Mūziķa debijas albums “ABRA” iznāca 2014. gada nogalē un saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas “Labākās debijas” un “Labākā džeza albuma” nominācijas. Rudzinskis šobrīd strādā ar jaunā albuma ierakstu ar “Melos Quintet un aktīvi koncertē Latvijā un ārzemēs.

www.tomsrudzinskis.com

 

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*