eeeeeee16. jūlijā notika preses konference, kuru rīkoja leģendārā festivāla un jauno džeza mūziķu vasaras meistarklašu ”Saulkrasti Jazz 2015” organizatori. Šis džeza mūzikas festivāls regulāri notiek jau no 1997. gada. Festivāls notiks no 20. līdz 25. jūlijam.

Šī gada festivāla jaunums ir sadarbība ar ”Miami Beach Jazz Festival”. Saulkrastos viesosies Maiami džeza kvartets, kurš uzstāsies 21.jūlijā. Šo sadarbību plānots attīstīt, veidojot apmaiņas programmu gan ar meistarklašu dalībniekiem, gan mūziķiem. Ir plānots, ka ”Miami Beach Jazz Festival” piedalīsies latviešu džeza mūziķi, un Baltijas bundzinieku konkursa uzvarētāji. Festivālā ”Saulkrasti Jazz 2015” 14 koncertos piedalīsies ”25 mākslinieciskās vienības”. Koncerti notiks Minhauzena Undā (ar biļetēm) Saulkrastos, Saules Laukumā (par brīvu) un Rīgā, Stacijas laukumā uz skatuves “Origo Stage” (par brīvu). Festivāla mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis īpaši izcēla grupu The Syndicate. Šī grupa radās pēc tam, kad mūžībā aizgāja viens no ietekmīgākajiem džeza mūziķiem Džo Zavinuls, kurš kopā ar grupu “The Zawinul Syndicate” no 1998. līdz 2007.gadam. Grupas mūziķi pēc Zavinula nāves turpināja uzstāties kopā kā “The Syndicate”, turpinot un respektējot Džo Zavinula tardīcijas. Vēl jāpiemin visinternacionālākā grupa Aras’ Circle, kurā spēlē mūziķi no Kolumbijas, Spānijas, Kubas, Nīderlandes, Vācijas un Beļģijas”. Vēl uzstāsies arī Norvēģijas, Brazīlijas un Mozambikas ansamblis Freedoms Trio, Kamerūnas mūziķe Karole Bakoto, grupa Shalosh  no Izraēlas un Anton Gorbunov Quartet no Krievijas. Protams, – jāpiemin vesela plejāde latviešu mūziķu grupu – Ilona Kudiņa QuintetVery Cool People Funkology , Funcoolio feat. Raivo Stašāns , Ieva Kerēvica «Mantojums. Pirmā redakcija» ,  Dāvis Jurka «Strings Attached» Ronja Burve Quartet un Jolanta Gulbe Paškeviča «Fly Love». Jolanta Gulbe prezentēs savu jauno ierakstu “Fly Love”, kurā ir dziesmas piecās valodās.

Kā stāstīja Māris Joņevs, uz vasaras nometni ir pieteikušies vairāk kā 100 dalībnieki. Jaunākie no tiem ir 8 gadus veci, vecākie tuvu pie 40. Dalībnieki ir ne tikai no Latvijas, bet arī no pārējām Baltijas valstīm. Daudzi no viņiem festivālā piedalās jau vairākus gadus. Jāatzīst, ka Saulkrastu džeza vasaras nometnēs ir piedalījušies gandrīz vai visi Latvijas labākie jaunās paaudzes džeza mūziķi. Meistarklases izcilu pasaules klases džeza mūziķu vadībā, nedēļas garumā, palīdz jaunajiem mūziķiem saprast daudzas lietas, attieksmi pret mūziku un darbu ar sevi. Un protams, daudz jaunu draugu, sakaru un pazīšanās, kuras turpmāk atstās ietekmi uz visu dzīvi!

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*