Ikgadējais džeza mūzikas koncerts „RIGA JAZZ 2013” notiks 27. oktobrī plkst. 19.00 Lielajā ģildē. Šogad Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” bigbends diriģenta Raita Ašmaņa vadībā koncertā piedalīties aicinājis solistus Ievu Kerēvicu un Daumantu Kalniņu.

Tiek gatavota jauna koncertprogramma, kurā akcentēti Gordona Gudvina (Goodwin) un Čika Koreas (Corea) instrumentālie skaņdarbi, kā arī vokālās kompozīcijas no leģendāru džeza dīvu repertuāra.

Natālijas Kolas (Cole) interpretētās dziesmas „Orange Color Sky” un „Black Coffee”  skanēs Ievas Kerēvicas izpildījumā, „This Can’t Be Love”  un „L-O-V-E” – Daumanta Kalniņa sniegumā. Daienas Šūras (Schuur) un Kaunta Beizija (Basie) ieskaņoto versiju dziesmai „You Can Have It” koncertā dziedās Ieva Kerēvica. Savukārt Daumanta Kalniņa izpildījumā skanēs Djūka Elingtona vokālā kompozīcija no Daienas Rīvzas (Reeves) repertuāra „Do Nothin’ Till You Hear From Me”. Neizpaliks arī abu solistu dueti, starp kuriem populārais Džo Zavinula (Zawinul) „Mercy, Mercy, Mercy”, kuru klausītāji visā pasaulē iecienījuši Nensijas Vilsones (Wilson) interpretācijā.

Gordons Gudvins (1954) ir viens no izcilākajiem mūsdienu džeza komponistiem, saņēmis divas Grammy balvas – 2006. gadā par mūziku filmai „Lieliskie” („The Incredibles”) un 2012. par aranžiju Džordža Geršvina „Rapsodijai blūza stilā”. Viņš ir arī trīs Emmy balvu ieguvējs. Orķestra „Rīga” bigbenda izpildījumā skanēs divi Rīgā vēl neatskaņoti Gudvina skaņdarbi „East Cost Envy” un „Gumbo Street”.

Armando Antonio „Čiks” Korea (1941) Grammy balvai ir ticis nominēts 59 reizes, no kurām 20 reizes saņēmis balvu, pie tam divas tieši šogad –  no albuma „Hot House” kompozīcija „Hot House” saņēma Grammy par labāko džeza improvizācijas solo un „Mozart Goes Dancing” – par labāko instrumentālo kompozīciju. 2007. gada 31. oktobrī  Čiks Korea ir viesojies Rīgā,  sniedzot koncertu „Arēnas Rīga” amfiteātrī  kopā ar bandžo meistaru Bela Fleku (Fleck). Koncertā „RIGA JAZZ 2013” bigbends atskaņos vienu no populārākajām Čika Koreas kompozīcijām –  „Spain”, kā arī skaņdarbus „La Fiesta” un „Armando’s Rhumba”. Tradīcija rīkot džeza koncertus aizsākās 2009. gadā, kad oktobrī izskanēja programma „Rīga spēlē džezu” Raita Ašmaņa vadībā. Nākamais koncerts 2010. gadā, jau ar nosaukumu „RIGA JAZZ”,  bija veltīts izcilā mūsdienu džeza komponista Gordona Gudvina daiļradei, 2011. gadā – džeza klasiķim Djūkam Elingtonam, bet pagājušajā gadā koncerts „RIGA JAZZ” noslēdza orķestra „Rīga” 40. jubilejas koncertu ciklu un tajā piedalījās Latvijas džeza zvaigznes – vokālā grupa „Framest”, solisti Jolanta Gulbe – Paškeviča, Aija Vītoliņa (Amber), Inga Bērziņa, Intars Busulis un Daumants Kalniņš.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Aktuālākā informācija ir pieejama www.music.lv/riga, www.facebook.com/RIGAorchestra, www.draugiem.lv/pporiga

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*