Alvaro/Danilo Guitarra Duo12.04 – Mūzikas akadēmijā  231. telpā 14.00-16.00 lekcija par brazīliešu mūzikas vēsturi. Ieeja brīva.

17.04 Mūzikas akadēmijā 11.00-13.00 “choro” meistarklase. Ieeja brīva.

18.04 koncerts – meistarklase 12.-14.00 RDKS kora zālē. Ieeja brīva

18. 04. koncerts Tehniskajā Universitātē plkst. 18.00. Uzstāsies Alvaro/Danilo Guitarra Duo, Deniss Paškevičs ar Jolantu Gulbi un Indriķis Veitners. Ieja 3 Ls.

Brazīlijas mūziķu Danilo Guanais un Álvaro Ramos lekcija „Brazīlijas mūzikas vēsture”

Norises laiks un vieta: 12. aprīlī, plkst. 14:00 – 16:00, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, 231. telpā, Kr. Barona ielā 1.

Lekcijas programma:

  1. Brazīlijas kultūras izcelsme (Eiropas (Portugāļu) mantojums, Āfrikas mantojums, Vietējais mantojums);
  2. Koloniālā laika mūzika;
  3. Portugāles galms Brazīlijā;
  4. Brazīlijas romantisms;
  5. Brazīlijas nacionālisms (Pirmā paaudze, Otrā paaudze Trešā paaudze)
  6. Jaunā mūzika Brazīlijā.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Brazīlijas mūziķu Danilo Guanais un Alvaro Barros meistarklase „Choro”

Norises laiks un vieta: 17. aprīlī, plkst. 11:00 – 13:00, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, 328. telpa (Jazz klase), Kr. Barona iela 1.

“Choro” semināra programma:

Semināru vada Alvaro Barros, no portugāļu valodas uz angļu tulkos Danilo Guanais.

  1. „Choro” vēstures aspekti;
  2. „Choro” literatūras aspekti;
  3. „Choro” mūzika (Harmoniskais un melodiskais aspekts, Ritmiskais un pavadošais aspekts, Snieguma aspekts: „reģionāls”);
  4. Praktiskie vingrinājumi un mēģinājumi;
  5. Priekšnesums grupās.

Álvaro Barros (Álvaro Alberto de Paiva Barros, dzimis 1963. g.) – ģitārists, ģitāras mūzikas pasniedzējs, bijušais Waldemar de Almeida Mūzikas institūta direktors. Kā izcilas grupas Regional Sonoroso, kura spēlē “choro” mūziku (populārs mūzikas stils Brazīlijā), direktors, 2002. gadā viņš ieguva Hangar balvu (Natal-RN) par gada labāko CD un par grupas debijas albumu. 2002. gadā Alvaro Barros ieguva maģistra grādu mākslā apvienotajā UNICAMP-UFRN universitātē un 2009. gadā tajā pašā universitātē uzsāka mācības doktorantūrā. Alvaro Barros pasniedz Brazīlijas mūziku un ģitāras mūziku UFRN universitātē.

Danilo Guanais (Danilo Cesar Guanais de Oliveira, dzimis 1965. g.) – komponists, ģitārists un pasniedzējs, bijušais Waldemar de Almeida Mūzikas institūta direktors. Danilo Guanais ieguvis vairākas balvas teātra mūzikas mākslā (tai skaitā divas starptautiskas), kā arī Hangar balvas (Natal-RN) ieguvējs par labāko klasiskās mūzikas skaņdarbu 2005. gadā Brazīlijas ziemeļaustrumu kategorijā, viņš arī tika atzīts par labāko 2005. gada komponistu vietējā kategorijā. Danilo Guanais ir autors skaņdarbiem, kurus izpildīja dažādas grupas, simfoniskie orķestri un kori Brazīlijā un citur pasaulē. Viņa skaņdarbs Missa de Alcaçus, kas ir paredzēts solista un kora izpildījumam ģitāras, sitamo un stīgu instrumentu pavadījumā, ir atskaņots Brazīlijā, ASV un Itālijā. Skaņdarbs First Symphony (Pirmā simfonija) (uzrakstīts 2002. gadā), kas paredzēts četriem izpildītājiem un korim simfoniskā orķestra pavadījumā, ir viens no nozīmīgākajiem simfoniskās mūzikas paraugiem Brazīlijas ziemeļaustrumos. Viņa mūzikas komponēšanas stilam, kurš saucas Armorial (heraldisks), ir raksturīga Brazīlijas ziemeļaustrumu tautas mūzikas ietekme klasiskās kompozīcijās. 2002. gadā Danilo Guanais ieguva maģistra grādu mākslā apvienotajā UNICAMP-UFRN universitātē un 2009. gadā tajā pašā universitātē uzsāka mācības doktorantūrā. Danilo Guanais pasniedz Brazīlijas mūziku, harmoniju, kompozīciju, tautas mūziku, mūzikas izpētes principus, mūzikas izpratni un mūzikas analīzi UFRN universitātē.

Alvaro/Danilo Guitarra Duo
1984. gadā Álvaro Barros un Danilo Guanais izveidoja duetu Alvaro/Danilo Guitarra Duo. Savā repertuārā viņi iekļāva gan klasiskos, gan populāros brazīļu mūzikas ģitāras motīvus. Starp daudziem priekšnesumiem duets Alvaro/Danilo Guitarra Duo sarīkoja trīs šovus un organizēja vairākus koncertus Brazīlijas Rio Grande do Norte simfoniskā orķestra pavadījumā. Alvaro/Danilo GuitarraDuo ir uzstājušies koncertzālēs visās lielākajās Brazīlijas pilsētās. Laika periodā no 2007. – 2008. gadam kopā ar Cantosospeso kori no Milānas (Itālija) un Luther King korino Sanpaulu (Brazīlija) Alvaro/Danilo Guitarra Duoorganizēja solokoncertus Venēcijā, Milānā un Dženovā,izpildot gan skaņdarbus no sava repertuāra, gan Danilo Guanais skaņdarbu Missa de Alcaçus (Alcaçus masa uzrakstīts 1996. gadā). 2009. gadā viņi ierakstīja savu pirmo klasiskās un populāras ģitāras mūzikas CD, lai piedalītos Rio Grande do Norte Federālās universitātes 50. gadadienā. Kopš grupas izveidošanas mākslinieki aranžē un spēlē brazīļu mūziku TV un radio šovos, vienmēr mēģinot sasniegt teicamu muzikālās tehnikas līmeni.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*