North by East & 3 StickOtrdien, 20. decembrī plkst. 20:00, LMA Studentu klubā notiks džeza vakars “Joseph Willow’s Jazz Club” pēdējais šī gada koncerts kopā ar īpašajiem viesiem “North by Northeast”.
Tā ir četru individuāli spēcīgu un radošu mūziķu apvienība. Toms, Matīss un Kaspars iegūst, vai jau ir ieguvuši izglītību prestižajā Amsterdamas konservatorijā, kā rezultātā iegūtā pieredze un sadarbība ar vienu no pieprasītākajiem basistiem Igaunijā, Peedu Kass, piešķir šim sastāvam savādāku skanējumu kā citām, Baltijas reģionā esošajām grupām.
Ikvienam no šī sastāva dalībniekiem ir milzīga koncertpieredze Baltijas valstīs, kā arī ārpus tām. Katra grupas dalībnieka personība mūzikā ir neatņemama grupas skanējuma sastāvdaļa.
Improvizācija ir šī sastāva stūrakmens, kam pateicoties, katrs koncerts ir kā jauns stāsts.

Sastāvs:
Toms Rudzinskis (NL/LV) – saksofons
Matīss Čudars (NL/LV) – ģitāra
Peedu Kass (EST) – bass
Kaspars Kurdeko (NL/LV) – bungas

Savukārt grupas „3Stick” sastāvā ir trīs drosmīgi jaunieši – Dāvis Jurka, Toms Poišs un Rūdolfs Dankfelds. Visi trīs grupas dalībnieki gan spēlē, gan strādā kā profesionāli mūziķi, paralēli turpinot paaugstināt savas zināšanas Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā, kur arī viņi visi pirmo reizi tikās, lai vienotos kopējās skaņās. Grupa neizvēlējās iet tradicionālu džeza trio ceļu. Puišu sniegums būs patīkams piedzīvojums jebkuram klausītājam, jo viņu mūzika ir mazliet neierasta. „3Stick” pārsvarā izpilda savas oriģinālkompozīcijas, bet netiek aizmirsts arī par visiem ierastajiem un labi zināmajiem džeza standartiem, kā arī pa kādai latviešu mūzikas interpretācijai.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*