koris fortius un ansamblis

Šī gada 3.- 4. oktobrim un 7.- 8. novembrim Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija (RPIVA) Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta „Mūzikas skolu pedagogu profesionālās kompetences paaugstināšana” ietvaros organizē profesionālās ievirzes mūzikas skolu pedagogiem inovatīvu 36 stundu tālākizglītības kursu programmu. Projekta mērķis ir paaugstināt profesionālās ievirzes mūzikas izglītībā iesaistīto pedagogu kompetenci – pedagoģijā, psiholoģijā, populārajā, roka un džeza mūzikā un mūzikas tehnoloģijās, nodrošinot prasmju pilnveidi saistībā ar inovatīvo profesionālās mūzikas izglītības saturu.

Galvenās projekta aktivitātes ir tālākizglītības kursi un meistarklases džeza mūzikas pedagoģijā, kā arī meistarklašu noslēguma koncerti ar ārvalstu un Latvijas džeza mūzikas pedagogu un mūziķu piedalīšanos.

Kursus vada tādi Latvijā atzīti RPIVA docētāji un mūziķi kā docente Dr. paed. Inga Bērziņa, profesore Dr. psych. Guna Svence, lektore Mg. paed., Mg. psych. Gunta Jākobsone, profesore Dr. paed. Māra Marnauza, profesore Dr. paed. Maruta Sīle, profesore Dr. paed. Zenta Anspoka, lektore Mg. sc. soc. Laimrota Kriumane, docents Mg. art. Viktors Ritovs, profesors Dr. art. Boriss Avramecs, docents Dr. paed. Tālis Gžibovskis un lektors Mg. paed. Zigmunds Žukovskis.

Tālākizglītības kursi jau notikuši Bauskā, Kuldīgā, Liepājā, Rīgā, Cēsīs, Jēkabpilī un Rēzeknē. Kursu noslēgumā dalībnieki saņem apliecību par tālākizglītības programmas apguvi un dāvinājumu DVD komplektus (1.DVD – Meistarklase, 2.DVD – Koncerts), kas ir ESF projekta „Mūzikas skolu pedagogu profesionālās kompetences paaugstināšana” mācību metodiskais materiāls. Tie tika izveidoti uz meistarklašu un koncertierakstu pamata, lai dotu iespēju papildināt zināšanas džeza mūzikas stilistikā un džeza pedagoģijā, kā arī ierosmi radošiem meklējumiem audzēkņu muzicēšanas prasmju pilnveidei Latvijā.

Tuvojās projekta noslēgums. ESF projekta pēdējā meistarklase un tās noslēguma koncerts tiek plānots šī gada novembrī. Šogad meistarklasē tiks iestudēts britu komponista, dziedātāja un diriģenta Boba Čilkota (Bob Chilcott) viens no pasaulē pazīstamākajiem skaņdarbiem „Mazā džeza mesa” (A Little Jazz Mass) korim un instrumentālajam ansamblim.

Dalība kursos, viesnīcas un ceļa izdevumi tiek segti no projekta līdzekļiem. Pieteikties kursiem var RPIVA mājas lapā www.rpiva.lv, aizpildot pieteikuma veidlapu.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Papildu informācija:

Kristīne Grigale

RPIVA Projekta vadītājas asistente

tālrunis 67860668

e-pasts kristine.grigale@rpiva.lv

Atskats uz notikušo:

Pirmā meistarklase džeza pedagoģijā, kas guva dalībnieku un klausītāju atzinību, notika 2009. gada novembrī. To vadīja Hamburgas Mūzikas un teātra augstskolas (Vācija) profesors un komponists Kristofs Šēnhers (Christoph Schönherr). Meistarklasē un tās noslēguma koncertā piedalījās RPIVA kori „Fortius” „Balta”, mākslinieciskā vadītāja Māra Marnauza, kamerorķestris, mākslinieciskais vadītājs Guntars Bernāts, Viktors Ritovs, Intars Busulis, Inga Bērziņa, Jānis Misiņš, Tālis Gžibovskis un Zigmunds Žukovskis. Koros un orķestrī bija iespēja muzicēt gan mūzikas skolu pedagogiem, gan RPIVA studentiem.

Otrā meistarklase un tās noslēguma koncerts notika 2010. gada novembrī. Meistarklasi vadīja norvēģu džeza pianists un komponists Jāns Gunnars Hofs (Jan Gunnar Hoff) un RPIVA profesore Dr. paed. Māra Marnauza. Īpašu interesi izraisīja meistarklases noslēguma koncerts, kas notika klausītāju pārpildītā Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zāle. Koncerta programmā bija – Jāna Gunnara Hofa mesa MEDITATUS korim, solistiem un džeza instrumentālai grupai, kā arī citi džeza mūzikas skaņdarbi RPIVA bigbenda izpildījumā (diriģents Raitis Ašmanis). Koncertā piedalījās arī RPIVA koris „Fortius”, mākslinieciskā vadītāja un diriģente Māra Marnauza, džeza mūziķi Viktors Ritovs, Inga Bērziņa, Tālis Gžibovskis, Zigmunds Žukovskis, Andrejs Jevsjukovs, Indriķis Veitners.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*