No 2011. gada 15. līdz 21. augustam Ventspilī norisināsies VI mūsdienu ritma mūzikas festivāls – meistarklases VENTSPILS GROOVE 2011. Šogad meistarklases vadīs pasniedzēji un viesmākslinieki no Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Čehijas un Venecuēlas.

Josee Koning

Dziedātāja no Hollandes. Pārstāv dažādus stilus, bet īpaši specializējusies brazīļu muzikā, valodā, dziedāšanā. Pastāvīgi koncertē Eiropā un Brazīlijā. Uzstājusies kopā ar Ivan Lins, Joao Bosco, Noso trio un daudziem citiem. Mats Holmquist (Zviedrija) ir komponists, aranžētājs, Big Band līderis, kurš sobrīd dzīvo Stokholmā, Zviedrijā. Studējis Stokholmas Karaliskajā mūzikas koledžā, un Ziemeļteksasas universitātē abās saņemot mūzikas maģistra grādu.Raivis Zandovskis (Dānija) ir mūziķis, pianists, komponists un aranžētājs. Ieguvis maģistra grāda Ritma mūzikas konservatorijā Kopenhāgenā un piedalījies dažādos klasiskās, džeza, samba / reggae, elektronisko un pop mūzikas projektos un konkursos.Stephan Meidell (Norvēģija) ģitārists, improvizētājs, komponists, kurš dzīvo Bergenā, Norvēģijā. Spēlē vairākās grupās un ad-hoc konstelācijās, radot individuālo stila miksli kas ietver rock, jazz, shoegaze, drones un visas lietas, kas padara mūziku par lieliskāko kas jebkad ir bijis.

Latīņamerikāņu bundzinieks un perkusionists Gerardo Rosales no Venecuēlas.

Aicināti arī Latvijas mūziķi – Inga Bērziņa, Renārs Lācis, Ritvars Garoza, Māris Plūme, Kaspars Grigalis un Staņislavs Judins uc.

Meistarklašu dienas kārtība plānota sekojoši: no plkst.10.00 līdz 13.00 –nodarbības izvēlētajās specialitātēs, no plkst.14.00 līdz 17.00 audzēkņu muzicēšana ansambļu sastāvos un big bendā. Darbs ar dalībniekiem tiks organizēts atbilstoši viņu priekšzināšanu līmenim, izvēlētajai specialitātei un skaitam.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Festivāla – meistarklašu ietvaros notiks 2 koncerti ar profesionālu Latvijas un ārzemju mūziķu piedalīšanos, kā arī meistarklašu dalībnieku koncerti.

Koncertos dzirdēsim igauņu džeza zvaigzņu nonetu saksofonista un komponista Raula Soota vadībā, Mirage bigbendu un džeza dziedātāju Ingu Bērziņu. Dzirdēsim  kvartetu, kura sastāvā spēlēs vieni no populārākajiem mūsu džeza mūziķiem : Gints Pabērzs, Artis Orubs, Madars Kalniņš un Andris Grunte. Festivālu noslēgs zviedru ansamblis Butacada Jazz kopā ar Ventspils bigbenda pūtēju grupu. Butacada Jazz  līderis ir grammy balvas ieguvējs, saksafonists, komponists un aranžētājs Magnus Lindgrens. Ansamblis ir daudzu prestižu džeza festivālu dalībnieks, ar plašu koncertdarbību Eiropā un citos kontinentos.

Vakaros Ventspils Kultūras centrā notiks tradicionālie Jam session.

Jaunumi:

  • Meistarklase mūzikas tehnoloģijās Darbs skaņu ierakstu studijā un koncertu apskaņošana – vadīs Helsinku Pop/Jazz konservatorijas mūzikas tehnoloģiju pasniedzējs Tommi Paju un Latvijas skaņu režijas speciālists
  • Mazā Big band nometne (bērniem) – vadīs Renārs Lācis.

Piedalīties aicināti dažādu paaudžu un iepriekšējas sagatavotības dalībnieki.
Dalības maksa meistarklasēs: 35 Ls (bez uzturēšanās un ēdināšanas izmaksām).
95 Ls (ar uzturēšanās un ēdināšanas izmaksām)
Dalības maksa mazajā big band nometnē 60 Ls;

Meistarklasēm var pieteikties vēl līdz 15. augustam plkst. 18.00 Ventspils Mūzikas vidusskolā.

www.vmv.ventspils.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*