30. jūnijā festivāla „RĪGAS RITMI 2011” vasaras sesijas ietvaros Rīgas Kongresu namā koncertu sniegs unikālā kaboverdiešu izcelsmes portugāļu vokāliste Karmena Souza (Carmen Souza).

Dziedātāja dzimusi Lisabonā, kaboverdiešu ģimenē. Uzaugusi Zaļā raga kreoliešu un portugāļu valodas un kultūras tradīcijās. Par mūziku Karmena sākusi interesēties agri un 17 gadu vecumā viņa jau kā profesionāla vokāliste piedalījusies dažādos mūzikas projektos, pievēršoties funk, soul un drīz arī džezam un pasaules mūzikai. Šajā laikā top arī pirmās Souzas oriģinālkompozīcijas.

2005. gadā Karmena izdeva savu pirmo solo albūmu „Ess ê nha Cabo Verde.” Albūmā Karmena radījusi unikālu skanējumu, apvienojot kreoliešu dialektu, tradicionālos afrikāņu un kaboverdiešu ritmus (batuke, morna, cola djon) un mūsdienu džeza un soul iezīmes. „Ess ê nha Cabo Verde” guva ievērojamus internacionālus panākumus. Arī mākslinieces nākamie albūmi – „ Verdade” (2008) un „ Protegid” (2010) aizkustināja mūzikas kritiķu un klausītāju sirdis visā pasaulē. ”Protegid”, mākslinieces trešais solo albūms, tika izvirzīts Grammy balvas nominācijai kategorijā Labākais Mūsdienu Pasaules Mūzikas albūms (Best Contemporary World Music Album). Albūms tika nominēts arī The German Record Critic’s Award apbalvojumam.

Kopš 2005. gada dziedātāja regulāri dodas koncertūrēs pa visu pasauli. 2010. gadā Souza ir koncertējusi uz tādām nozīmīgām skatuvēm kā The North Sea Jazz Festival Nīderlandē, London African Music Festival (Lielbritānija) un Leverkusener Jazztage Festival Vācijā. Karmenas Souzas koncertus pārraidījuši tādi TV un radio kanāli kā CBC (ASV), RDP/RTP (Portugāle), RADIO6 (Nīderlande) u.c. Viņas unikalitāti slavējuši arī ievērojamie etnomuzikologi Gerhards Kubiks (Gerhard Kubik ) un Fernando Arenas (Fernando Arenas).

Pateicoties viņu radītajam unikālajam skanējumam, Karmenai Souzai un viņas grupas lieliskajiem mūziķiem izdevies paplašināt robežas izpratnei par to, kas ir kaboverdiešu mūzika, pasaules mūzika un džezs.” – Fernando Arenas.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Jūti ritmu!

Vairāk informācijas – www.rigasritmi.lv

Biļetes var iegādāties Biļešu Servisa kasēs vai Internetā –  www.bilesuserviss.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*