DecomotionDžeza koncerts „Nepabeigtie stāsti” („The unfinished stories”) notiks 23. septembrī, plkst. 19:30, Spīķeru koncertzālē. Internacionālā sastāva dalībnieki ir no Grieķijas, Dienvidkorejas, Izraēlas un Latvijas, kopā radot svaigu džeza mūzikas skanējumu. Kvarteta ‘Dekomotion līderis ir rīdzinieks Kaspars Kurdeko, iespējams, tieši tādēļ par pirmo pieturas punktu ir izvēlēta Rīga (pirms doties turnejā pa Eiropu).

Skanot zīmuļa švīkstiem, kāda autora roka raksta…..raksta „Nepabeigtos stāstus”. Vienam tā ir mīlestības vēstule, citam ikdienas iepirkumu saraksts, vēl kādam atvadu vēstule vai ceļojuma apraksts. Tieši caur mūzikas skaņām ‘Dekomotion stāstīs šos stāstus, atstājot klausītājam vietu fantāzijām par savu individuālo stāstu.

Kvartets ir īpašs ar savu priekšnesuma dinamisko izpildījumu, kā arī oriģinālkompozīcijām. Koncertā klausītāji varēs baudīt enerģiskos, sinkopētos džeza ritmus, kā arī melanholiskas balādes skaņas. Mūzikas nokrāsas un noskaņas mūziķi meistarīgi iekļauj savā saspēlē uz skatuves radot īpašo ‘decomotion „groovu”. Tas klausītājiem sniedz muzikāli interesantu stāstu stāstīšanas manieri veidojot muzikālu komunikāciju un spontānu improvizāciju. Grupas ideja ir radīt oriģinālus skaņdarbus. Tie ir skaņas meklējumi tieši džeza izteiksmes veidā.

‘deko motion sastāvā muzicē:
Spyros Manesis – klavieres (Grieķija),
Itay Waissman – tenora saksofons (Izraēla),
Sungsu Kim – double bass (Dienvidkoreja)
Kaspars Kurdeko – bungas/perkusijas/komponists (Latvija).

Jau sākumā grupas dalībnieku starpā izveidojās lieliska muzikālā ķīmija un mijiedarbība, kas sniedza papildus iedvesmu un stimulu turpināt iesākto, lai dotos nākošajos muzikālajos līmeņos un izaicinājumos. 2010. gada aprīlī ‘deko motion ieguva labākās grupas titulu konkursā „Keep an Eye jazz award”, savukārt Kaspars ieguva labākā bundzinieka titulu. Konkurss norisinājās starp džeza grupām no Parīzes, Londonas, Kopenhāgenas, Berlīnes, Tronheimas un Amsterdamas. Jau šī gada novembrī kvartets Amsterdamā (kur grupas dalībnieki arī satikās) ierakstīs savu pirmo studijas albumu, kam sekos Eiropas turneja 2011 gadā.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Spyros – Dzimis Atēnās, džeza klavieres apguvis pie tādiem pedagogiem kā George Kontrafouris, Sylvios Syrros, klasiskās klavieres pie Marianna Aivazova. Turpinājis studijas Amsterdamā pie Karel Boehlee, Hans Vroomans, Kriss Goessens un Rob van Bavel. Piedalījies dažādos muzikālos projektos koncertējot Kiprā, Holandē, Maķedonijā, Vācijā, Portugālē, ASV un Ķīnā. Pasniedz mūzikas teoriju un klavieres.

Itays- Dzimis un audzis Izraēlā, muzikālā ģimenē. Sācis spēlēt saksofonu no 10 gadu vecuma. Kad viņa bija 16 gadi komisija no Amerikas un Izraēlas fonda viņu atzina kā īpašo Izraēlas talantu nodrošinot pilnībā apmaksātas turpmākās studijas. Amsterdamas konservatorijā Itays studēja ar pasaules slaveniem mūziķiem Branford Masalis, Dick Oatts, Jasper Blom, Ferdinand Povel, Eric Alexander, u.c. 2009. gadā ar savu galveno projektu WEIZZ! ieguvis labākās grupas titulu konkursā “Keep an Eye”. Šogad ierakstījis savu pirmo albumu „From Father to Son”.

Sungsu – Viņa muzikālā pieredze aizsākās 8 gadu vecumā ar akustisko ģitāru, pēc 5 gadiem ar elektrisko ģitāru. No 16 gadu vecuma viņš spēle elektrisko basu, muzicējot ar vietējam roka, džeza, latino, funk grupām. No 2000. gada Sungsu spēlē kontrabasu. Papildus muzicēšanai viņš ir dziesmu autors, kurš filmējies kino un reklāmās. Šobrīd strādā pie sava CD.

Kaspars ir dzimis Rīgā. Viņa muzikālā pieredze aizsākās 7 gadu vecumā ar klavieru, teorijas un perkusiju nodarbībām mūzikas skolā. No 15 gadu vecuma viņš sāka profesionāli spēlēt bungas vietējās jazz un funk grupās. Privātajās nodarbībās mācījies pie John Riley, Phil Maturano, Josst Lijbaart, Joey Baron, Peter Erskine, Jeff Ballard. 2004. gadā saņemot stipendiju viņš uzsāk studijas Amsterdamas konservatorijā jazz nodaļā. 2009. gadā ar apmaiņas programmas palīdzību uzsāk mācības prestižajā Manhetenas mūzikas skolā Ņujorkā. Muzicējis kopā ar Ruud Breuls, Benjamin Herman, Angelo Verploegen, Soo Cho, Matt Holmann, Dominique Eade.

Grupas izpildījumu video var aplūkot šeit:
http://www.myspace.com/dekomotion

Biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīzes” kasēs vai
http://www.bilesuparadize.lv
Biļešu cenas Ls 7,- un Ls 5,-.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*