Saulkrasti Jazz 2010, Baneris

Biedrība «Vasaras mūzikas sesija» aicina bērnus un jauniešus pieteikties dalībai 13. starptautiskā džeza festivāla Saulkrasti Jazz 2010 meistarklasēs, kas norisināsies Saulkrastos no 19. līdz 24. jūlijam.

Festivāla meistarklasēm aicināti pieteikties bērni un jaunieši vecumā no 8 gadiem. Pieteikšanās festivālam norisināsies līdz 1. jūlijam, tomēr, ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu meistarklasēs, festivāla organizatori aicina pieteikties festivālam pēc iespējas savlaicīgāk. Spēlētprasmes līmenis nav būtisks, tomēr, būtu vēlamas pamatiemaņas sava instrumenta spēlē.

Darbs nedēļu ilgajās festivāla radošās darbnīcas meistarklasēs pieredzējušu džeza mūziķu vadībā jauniešiem sniedz iespēju muzikāli pilnveidoties, apgūstot jaunas nianses sava instrumenta spēlē, spēles tehnikā, kā arī iegūt neatsveramu pieredzi, muzicējot izveidotajos combo un ļaujoties spontānām improvizācijām kopā ar nometnes pedagogiem un citiem mūziķiem jam session, kas seko festivāla ikvakara koncertiem.

Festivāla norises vieta jau tradicionāli ir atpūtas komplekss «Minhauzena Unda», Saulkrastos, Ainažu ielā 74, kur festivāla radošās nometnes dalībniekiem būs iespēja izglītoties sešās meistarklašu grupās:

Pūšamie instrumenti — Tore Johansen, Norvēģija;
Vokāls — Jacobien Vlasman, Vācija;
Bass — Pepe Berns, Vācija;
Taustiņinstrumenti — Joonas Haavisto, Somija;
Ģitāra — Temur Kvitelashvili, Gruzija;
Sitaminstrumenti — Venko Poromanski, Bulgārija.

Festivāla meistarklašu dalībniekiem, atkarībā no viņu vēlmēm un iespējām festivāla nometnes laikā būs iespējams apmesties viesnīcā (160,– Ls), teltīs (90,–) Ls vai arī apmeklēt festivāla meistarklases kā brīvklausītājiem (50,– Ls).

Informācija par meistarklasēm un pieteikšanās kārtību atrodama festivāla mājas lapā www.saulkrastijazz.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*