Autors: Vladislavs Punculs

Sestdien, Rīgas pilsētas Mākslas darbinieku namā Vaļnu ielā 9, notika džeza mūzikas vakars, kopā ar džeza vokālisti Ingu Bērziņu, komponistu, aranžētāju un saksofonistu no Lietuvas Kestuti Vaiginis un “Mirage Octet”, ko veidoja mūziķi no “Mirage Jazz Orchestra”.

Vokāliste Inga Bērziņa un mūziķi

Okteta sastāvs:
Lauris Amantovs (trombons)
Ivars Birkāns (flauta, saksofons) (kuram, starp citu, šogad aprit 70 gadu jubileja!)
Raivo Stašans (flauta, saksofons)
Normunds Piesis (trompete)
Viktors Ritovs (taustiņinstrumenti)
Viktors Zeļenkovs (kontrabass)
Raimonds Kalniņš (sitamie instrumenti)

Mirage oktets

Koncerta apmeklētājiem mūziķi piedāvāja paklausīties dažādus džeza standartus un to aranžējumus, kā arī klasiskus džeza skaņdarbus. Publika klātienē varēja pārliecināties par Ingas Bērziņas dziedāšanas prasmi un labām vokāla dotībām, kā arī par jaunā lietuviešu saksofonista un komponista talantīgumu, ko papildināja „Mirage Octet” tehniski un muzikāli nevainojams izpildījums. Kopā ar Kestuitis Vaiginis mūziķi izpildīja arī vairākus džeza skaņdarbus, ko ir sacerējis vai aranžējis pats viesis no Lietuvas.

Pēc pusotras stundas augstākās proves džeza mūziķi pateicās publikai par ierašanos tik ļoti kuplajā sastāvā (Mākslas darbinieku nama lielā zāle tovakar bija pilna) un aicināja apmeklēt vēl vienu džeza mūzikai veltītu pasākumu. Tas notiks 9. novembrī Kongresu namā, kur notiks koncerts, kurā tiks godināti populāri rīdzinieki, kuru vārdi lieliem burtiem ierakstīti mūsu valsts džeza mūzikas zelta grāmatā.

  1. admin says:

    janistrumpet 10.11.2008 09:41:16 teica:
    Alnis Zaķis ir bijis radio orķestra diriģents, bet jau sen pie pults nestāv un vakardienas koncertā kā viesis un solists piedalījās.

    Kas ir Kestuitisu Vaiginisu? Cik man zināms, tad Kestutis nav nekāds krievs un latviešu valodā raksta ar latviskām galotnēm.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*