No 30. aprīļa līdz 5. maijam Kuldīgā, Liepājā, Rīgā un Rundālē uzstāsies Latviešu džeza saksofonista Toma Rudzinska kvartets un starptautiski atzītais japāņu izcelsmes beļģu pianists Alekss Kū.

TomsRudzinskis_publicitatesKvartets pirmatskaņos džeza un akadēmiskās mūzikas iedvesmotu Toma Rudzinska oriģinālkompozīciju koncertprogrammu par godu Starptautiskajai Džeza dienai, koncertos Kuldīgā un Mazmežotnē būs dzirdami Aleksa Kū kritiķu slavētā jaunā eksperimentālā solo albuma “Etudes for Piano” (“Etīdes klavierēm”) pirmatskaņojumi Latvijā.

Koncerttūres video: https://youtu.be/x7R6ln6YPqo 

Gaidāmie koncerti:

  1. aprīlī tiešraidē no Latvijas Radio 3 studijas par godu Starptautiskajai Džeza dienai. 
  2. maijā Kuldīgā, “Klavins Piano” koncertzālē, ar dubultkoncertu – Toma Rudzinska kvartets un Alex Koo soloalbuma pirmatskaņojums uz Dāvida Kļaviņa radītajām unikālajām vienstīgu un atvērta korpusa klavierēm “M189”. 
  3. maijā Liepājā, iecienītajā džeza vietā “Pegaza pagalms”.
  4. maijā ar koncertu un džeza džema sesiju Rīgas džeza lokālā “M/Darbnīca”.
  5. maijā brīvdabā Tallinas ielas kvartāla 4. maija svinībās ar Valsts svētku koncertprogrammu.
  6. maijā Mazmežotnes muižā ar īpašu divdaļīgu koncertu tūres noslēgumā – Toma Rudzinska kvartets un Alex Koo soloalbums. 

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un koncertvietās uz vietas, kā arī citviet.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Alex Koo by Johan JacobsKoncerttūres noslēgumā mūziķi dosies ierakstu studijā, lai ar džeza mūzikas ierakstu izdevniecības “Jersika Records” atbalstu jauno materiālu ierakstītu un gatavotu izdošanai skaņu platē.

“Te ir viss, ko varam vēlēties – izcila tehniska meistarība un oriģinālas idejas, tradīciju pārzināšana vienlaikus ar savu laikmetīgu redzējumu, kvalitāte, brīvība un iedvesma. Lai gan kompozīcijas ir ļoti sarežģītas, tās klausīties ir viegli un aizraujoši.” Ilze Medne,  “Mūzikas saule”, par Toma Rudzinska kvarteta “Zelta mikrofons” nominēto albumu “ABRA”

Toma Rudzinska kvartets: https://youtu.be/XjWEc9d7qp8 

“Kū jaunajā albumā pierāda sevi kā pianisma milzi. Viņa brīnišķīgā tehnika robežojas ar ģenialitāti un piedod albumam tā reibinošo “tour de force” spēku. Kū noteikti ir oriģināls komponists.” Dick Hovenga, “Written in Music” par Aleksa Kū “Etudes for Piano”

Alex Koo “Etudes for Piano”: https://youtu.be/atFn5A3qI9g 

Toms Rudzinskis ir viens no Baltijas vadošajiem džeza saksofonistiem un komponistiem. Starptautisku konkursu laureāts, Conservatorium van Amsterdam absolvents, Rudzinskis pārstāv mūsdienu Latvijas džeza mūziķu paaudzi Eiropā. Līdzās aktīvai koncertdarbībai, izdoti vairāki Mūzikas gada balvai nominēti albumi, ar Toma Rudzinska kvartetu 2015. gadā saņemtas “Zelta mikrofons” nominācijas “Labākā debija” un “Labākais džeza mūzikas albums” par albumu “ABRA”. Berlīnē ieskaņots mūsdienu džeza bigbenda albums “Space Big Band”, kas saņēmis Latvijas un Dānijas Mūzikas gada balvu nominācijas, atskaņots ar bigbendiem Vācijā, Dānijā un Latvijā, iekļauts  “Lufthansa” un “Qatar Airways” lidojumu mūzikas izlasē un “European Jazz Media Chart”.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*