Franču džeza leģendas, saksofonista Pjēra Bertrāna (Pierre Bertrand), izcilā Latvijas Radio bigbenda un starptautisku mūziķu komandas radošā sadarbība vainagojusies ar jauna mūzikas albuma “Paris 19-29” izdošanu. Parīzē tapušā albuma pirmatskaņojums gaidāms Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” vasaras koncertsērijā, sestdien, 21. augustā plkst. 19.00.

Pjērs Bertrāns 2Aizraujošo programmu “Bohēma un džezs Parīzē” izpildīs starptautisks mākslinieku ansamblis pilnā sastāvā. Līdzās Bertrānam un pašmāju bigbendam uz skatuves kāps jaunā un spilgtā franču dziedātāja Paloma Pradāla (Paloma Pradal) — multimāksliniece, kura savā radošajā darbībā savieno šansona, flamenko, hiphopa, elektroniskās un pasaules mūzikas valodas. Īpašu Parīzes šarmu programmai piešķirs talantīgā franču akordeonista Kristofa Lampidečijas (Christophe Lampidecchia) radītās skaņas, bet par ritmisku pavadījumu rūpēsies temperamentīgais argentīniešu perkusionists Minino Garejs (Minino Garay).

Programmas idejas autors un iniciators Pjērs Bertrāns ir komponists, saksofonists, flautists un kompozīcijas profesors, kura daiļrade ietver neskaitāmus jaundarbus un aranžējumus dažādiem sastāviem, kā arī mūziku kinofilmām un izrādēm. Viņa albums JOY, kurš izdots prestižās ierakstu kompānijas Cristal Records – Sony Music paspārnē, ieguvis augstāko džeza apbalvojumu Francijā Victoire du Jazz kategorijā “Gada labākais ieraksts”. Programmā “Bohēma un džezs Parīzē” dzirdēsim mūziku, ko Bertrāns komponējis, iedvesmojoties no izciliem franču 20. gs. 20.-30. gadu māksliniekiem — Marka Šagāla, Pablo Pikaso, Žuana Miro un citiem.

Koncertprogrammas noskaņas Liepājas koncertzāles klausītājus aizvedīs šaurajās Monmartras ieliņās un ļaus sajust Parīzes bohēmas garu. Prieks un pārpilnība tiks celti uz dzīves pjedestāla. 20. gadsimta 20. gadi ir Džozefīnes Beikeres, ArtDeco un Koko Šaneles laiks, ko cauri Bertrāna un bigbenda radītajai mūzikai varēsim piedzīvot arī Liepājā.

Šī programma mums ir īpaši nozīmīga, jo ir radīts kas pavisam jauns un oriģināls. Programma, kurā Latvijas Radio bigbends nav tikai izpildītāji, bet arī daļa no stāsta, no kopuma. Būtisks ir fakts, ka šīs programmas ieraksts tiks veikts Cristal Records – Sony Music studijā Francijā, kurā tapuši ļoti nozīmīgi un vēsturiski ieraksti. Šī sadarbība mūs iedvesmo, sniedz pārliecību un ļauj virzīties uz ne mazāk ambicioziem projektiem nākotnē,” atzīst Latvijas Radio bigbenda vadītājs Kārlis Vanags.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

VIDEO koncertprogramma “Bohēma un džezs Parīzē”: https://youtu.be/w9i4ygwMyt0

Koncertu ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA “Lielais Dzintars”. Biļetes var iegādāties interneta vietnē www.bilesuparadize.lv , “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā.

INFORMĀCIJA PASĀKUMU APMEKLĒTĀJIEM:

Koncertu var apmeklēt tikai personas, kuras: ir vakcinējušās pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā ir pārslimojušas Covid-19 infekciju. Apmeklētājiem līdz 12 gadu vecumam jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu, bet apmeklētājiem, kuri vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu vai vakcināciju.

Apmeklējot pasākumu, katram apmeklētājam pie ieejas jāuzrāda drošības līmenim atbilstošs Covid-19 digitālais sertifikāts, personu apliecinošs dokuments un pasākuma ieejas biļete. Pasākuma apmeklējuma laikā nav jālieto sejas aizsargmaska. Koncerts pārcelts no 2020. gada 22. augusta uz 2021. gada 21. augustu. Iepriekš iegādātās biļetes derīgas pārceltā koncerta apmeklējumam.

Uzziņām aicinām izmantot koncertzāles informācijas centru. Darba laiks: no pirmdienas līdz piektdienai: 11.00-17.00, sestdienās, svētdienās: 10.00-15.00. Tālrunis: +371 634 24 555, e-pasts: info@lielaisdzintars.lv.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*