bilde_PanthaDuPrince (1)Svētdien, 8. augustā, Ventspilī, koncertzālē “Latvija” savu vienīgo koncertu Baltijas valstīs sniegs pazīstamais skaņu mākslinieks un producents Hendriks Vēbers (Hendrik Weber) jeb “Pantha Du Prince” no Vācijas.

 Teju divas desmitgades producents, komponists un mākslinieks Hendriks Vēbers ir pazīstams ar skatuves vārdu “Pantha Du Prince”. Lielai daļai klausītāju viņa agrīnā daiļrade saistās ar klubu mūziku un daudzi viņu uzskata par vienu no tūkstošgades sākuma elektroniskās mūzikas smagsvariem, piesaucot un vienā elpas vilcienā izrunājot arī “The Field”, “Burial” un “Lindstrøm” vārdus. Iespējams, kādam pārmaiņas, kas dzirdamas mākslinieka pēdējos albumos “Conference of Trees” un pavisam nesen klajā nākušajā platē “429 Hertz – Formen von Stille”, šķitīs pavisam krasas, taču uzmanīgs klausītājs atzīs, ka vides ambience, dabas skaņas, telpas akustika, instrumentu un atrastu priekšmetu skaniskās īpašības allaž ir bijušas klātesošas “Pantha Du Prince” daiļradē.

Mežs ir maģiska vieta. Visi tā iemītnieki, sīkākās radības mani allaž fascinējuši. Vēl nebūdams divpadsmit gadus vecs, jau zināju – dzīvošu mežā. Tobrīd ne par ko citu man nebija tik skaidra pārliecība,” kādā intervijā stāstījis Hendriks Vēbers. Ja vēl pirms gadiem semplētas dabas skaņas un lauka ieraksti gluži vai nemanāmi, bet caurvija “Pantha Du Prince” mūziku, kuras pavadībā cilvēki līdz rītausmai dejoja naktsklubos, tad minētajos pēdējo gadu izdevumos daba Vēbera kompozīcijās manifestējas visā tās krāšņumā. Mūziķis neapstrīdami pauž savu pārliecību, ka daba, mūsu apkārtne pati par sevi ir mūziķis, kurš spēj gan klausīties, gan valdīt pār sevi. Cilvēks un daba spēlē pēc vadītāja un uztvērēja noteikumiem un tas nepārprotami ir saklausāms un jūtams pandēmijas laikā tapušajā Hendrika Vēbera svaigākajā ierakstā. Šīs “klusuma formas” mūzikā, šķiet, nevēlas neko vairāk kā mūs mierināt un dziedēt.

Koncertā, kas noslēgs Ventspils Pilsētas svētkus, klausītāji būs liecinieki Hendrika Vēbera daiļrades divējādībai – programmā savīsies šī brīža videi un tās smalkākajām niansēm veltītā nedalītā uzmanība ar “Pantha Du Prince”, kādu to pazīst vairums viņa mūzikas cienītāju.

Biļetes uz “Pantha Du Prince” koncertu nopērkamas “Biļešu Paradīze” tirdzniecības tīklā. Pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

UZMANĪBU! Koncerts paredzēts jaukta tipa publikai – gan vakcinētiem, gan Covid-19 pārslimojušiem, gan pirms pasākuma Covid-19 testu veikušiem apmeklētājiem, spējot uzrādīt atbilstošu digitālo sertifikātu.

Uz “Pantha Du Prince” koncertu koncertzāles “Latvija” Lielajā zālē pārdošanā divu veidu biļetes:

  • sēdvietas parterī pieejamas jaukta tipa publikai (t. sk. bērniem jaunākiem par 12 gadiem), pasākuma norises laikā ievērojot spēkā esošos ierobežojumus (distancēšanos, sejas masku lietošanu u. c.);
  • sēdvietas balkonā pieejamas tikai vakcinētiem vai Covid-19 pārslimojušiem skatītājiem (noteikumi attiecas arī uz bērniem/ jauniešiem!), pie atsevišķas ieejas no Pāvila ielas puses, spējot uzrādīt atbilstošu digitālo sertifikātu.

 Koncertzāle “Latvija” internetā:
www.facebook.com/latvijahall
www.koncertzalelatvija.lv
www.instagram.lv/latvijahall

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*