Very Cool People30. un 31. jūlijā Rīgā, kultūrtelpā “Hanzas perons” un “Vasaras perona” terasē, norisināsies jauns pilsētas festivāls bez distances “Var! Būt!”. Tajā piedalīsies vairāk kā 20 mūziķu apvienības, ieskaitot igauņu indīroka grupu “Ewert and The Two Dragons”, vācu minimālisma pianistu Niklas Paschburg, poproka grupu “Carnival Youth”, džezfanka grupu “Very Cool People”, hiphopa mākslinieku Ozolu un elektroniskās mūzikas mākslinieci Sign Libra.

Festivālā darbosies trīs skatuves, uz kurām uzstāsies gan mūziķi, gan dīdžeji. Uz “Vasaras perona” skatuves muzicēs publikai jau labi zināmi mākslinieki, bet “Hanzas perona” iekštelpu skatuves tiks atvēlētas izzinošākai un intīmākai muzikālajai gaisotnei, kā arī dīdžeju setiem, kas turpināsies līdz pat trijiem naktī. “Var! Būt!” ideja ir atdzīvināt krietni panīkušo Rīgas mūsdienu kultūras dzīvi un piedāvāt  kvalitatīvas popmūzikas, roka, hiphopa, elektronikas un vēl citu žanru mūzikas cienītājiem izbaudīt īstenu vasaras festivāla sajūtu jau šogad.

Drīzumā tiks izsludināta festivāla pilnā programma, kurā tiks iekļauti kā vietējo, tā vairāku ārvalstu mākslinieku koncerti.

Gan organizētāji, gan mūziķi, gan skatītāji ir burtiski izslāpuši pēc normālas, cilvēciskas un kulturālas laika pavadīšanas kopā,” saka viens no festivāla organizētājiem, pasākumu aģentūras “Ideju institūts” direktors Guntis Ērglis-Lācis. “Ieilgušais dažādo ierobežojumu laiks lieliski ļāvis saprast, ka mūsdienu cilvēkam ir tik tiešām svarīgi kvalitatīvi atpūsties un socializēties ar līdzīgi domājošajiem, tādēļ arī pasākumu organizēšanai joprojām nevienkāršajos laikos apmeklētājiem piedāvājam iespēju izbaudīt pilnvērtīga vasaras festivāla sajūtu.”

Ewert and The Two DragonsLai arī mūsu festivālā uzstāsies vairāki ārvalstu mākslinieki, tas šobrīd drīzāk ir liels retums, nevis ierasta situācija, tādēļ “Var! Būt!” ir iespēja izcelt tieši Latvijas mūziķu dažādību un patiesībā ļoti augsto profesionālo līmeni, dodot daudziem iespēju parādīt sevi plašākai publikai un turpināt izaugsmi,” uzsver arīdzan festivāla organizētāja, kultūrtelpas “Hanzas perons” direktore Ieva Irbina. “Vislabāk mūsu mākslinieku kvalitāti var novērtēt tieši īstos klātienes koncertos, kad mūziķi rada ne ar ko neaizstājamo un emocionālo atgriezenisko saiti ar publiku. Festivālu kultūra ir nemirstoša vērtība, ko kārtējo reizi apliecinās arī “Var! Būt!”.”

Abās dienās ieeja no pulksten 16.00. Festivālu varēs apmeklēt tikai Covid-19 sertifikātu saņēmušie. Biļetes uz festivālu no 5. jūlija nopērkamas bilesuserviss.lv.

Festivālu “Var! Būt!” producē Latvijas pasākumu industrijas augstākā līmeņa profesionāļi – pasākumu aģentūra “Ideju institūts”, kultūrtelpa “Hanzas perons” un tehniskā kompānija “GaCo”.

http://www.var-but.com/

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*