Kompozīcija radusies apvienojoties diviem jauniem un talantīgiem mūziķiem, kuri satikušies studējot Hāgas Karaliskajā Konservatorijā, Nīderlandē. Latviešu trompetistu Kristianu Kalvu un vācu pianistu Simonu Galsdorfu vieno muzikālās idejas un vēlme eksperimentēt, radot jaunus skaņdarbus, to aranžijas un interpretācijas par melodijām, kur mākslinieki caur mūzikas prizmu cenšas klausītājiem vēstīt un nodot savas emocijas, sajūtas, gan arī dažādas pretrunas un idejas, kur robežas nepastāv. Kā duets Kristians un Simons spēlē kopā jau otro gadu un zīmīgi, ka šī jau ir otrā kompozīcija, kas ierakstīta šādā sastāvā.

Ideja par kompozīcijas melodiju radās Kristianam. Mūziķis saka: ”Jau kādu laiku tā skanēja man galvā un nereti pats pieķēru sevi pie domas dungojot to. Tā šķiet tik emocionāla, stāstoša, bet tajā pašā laikā vilina ar savu vienkāršību”.

 

 

Kristians ir spēlējis šo skaņdarbu dažādās interpretācijās, sākot no oriģinālās mūzikas simfoniskajam orķestrim, līdz pat bigbenda aranžijai kopā ar Maestro Raimondu Paulu. Taču, atrodot sev tīkamākos akordus, mūziķis vēlējās skaņdarbu ierakstīt un radīja pats savu interpretāciju par šo tēmu, pilnīgi no jauna. Galvenais mērķis bija spēlēt impulsīvi, lai nebūtu nekas samākslots, iepriekš izdomāta, šādā veidā parādot savas patiesās emocijas un izjūtas.

Kristians KalvaKristians Kalva ir viens no Latvijas spilgtākajiem jaunās paaudzes džeza trompetistiem. Studē Hāgas Karaliskajā Konservatorijā pie vieniem no Eiropas slavenākajiem trompetistiem Rik Mol un Martijn de Laat, studējis Maltas mūzikas koledžā, guvis atzinību dažādos starptautiskos konkursos. Regulāri sadarbojas ar nozīmīgākajiem Latvijas orķestriem – Latvijas Radio bigbendu, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kamerorķestri “Sinfonietta Rīga, Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestri, kā arī uzstājies ārvalstu projektos – Belģijā, Šveicē, Somijā, Vācijā, ASV, Spānijā u.c.    (Foto – Jānis Porietis)

 

Skaņas režija – Hāgas Karaliskās Konservatorijas skaņas režijas nodaļa, Reinis Bagāts un Lolita Fusa. Vizuālā māksliniece Paula Bloma. Dziesma jau ir pieejama Spotify un citās mūzikas straumēšanas platformās.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*