Brazīļu mūzikas sensācija Mišels Pipokinja (Michael Pipoquinha) sniegs basģitāras meistarklasi Latvijas Radio 1. studijā, 6. aprīlī plkst. 11.00. Mākslinieks ieradīsies Rīgā kā konkursa “Riga Jazz Stage 2018” īpašais viesis, kur vērtēs jauno talantu uzstāšanos, un kopā ar Latvijas Radio bigbendu prezentēs programmu “Tribute to Jaco” kā arī sniegs vienreizēju meistarklasi, kurā visi interesenti varēs sajust īstu brazīļu mūzikas grūva spēku un džeza improvizācijas garšu.

Pipokinja 13 gadu vecumā burtiski uzspridzināja” internetu ar saviem mājās ierakstītajiem mūzikas video. Brīnumbērna tehniskā meistarība un dabiskais lirisms pārsteidza mūzikas pasauli. Viņa stils, Brazīlijas elektrificētā mantojuma caurausts, apvieno ārkārtīgi augstu slep tehnikas prasmi, mežonīgus grūvus, sarežģītas melodijas un harmonijas izpratni.

“Es sāku ar akustisko ģitāru. Man vienmēr patika melodiskums un Brazīlijas grūvi kā elektriskajās, tā arī akustiskajās ģitārās. Savu tehniku es attīstīju, klausoties Baden Powell un citus ģitāristus, tādus kā Joe Pass un Pat Metheny. Tas man palīdzēja uz basa vienlaicīgi spēlēt melodiju un ritmu. Mana snieguma ideja ir aizkustināt cilvēkus ar savu mūziku, lai viņi aiziet prieka pilni un ar sajūtu, ka mūzika dziedē dvēseli.”– tā Mišels.

Tagad, 21 gadu vecumā, Mišels ir absolūti gatavs vērienīgam sniegumam mūzikā. Viņa līdzšinējās uzstāšanās jau ir satricinājušas Eiropas un Dienvidamerikas auditoriju. Mākslinieks ir sadarbojies ar WDR Big Band, Brazil Trio New Jazz, Nelio Costa, Artur Maia, Jeferson Gonçalves, Big Time Orchestra, u.c. Kopā ar Sandro Haick viņš ir ierakstījis kritiķu augsti novērtēto Brazīlijas instrumentālās mūzikas albumu “Nosso Mundo”. Novembra beigās klajā ir nācis viņa pirmais albums “Lua” ar paša sacerētām kompozīcijām.

Izmantojiet lielisku iespēju tikties ar jaunās paaudzes talantīgo mūziķi, kurš jau ir ieguvis cieņu un atzinību visā pasaulē! Vērtīga un iedvesmojoša pieredze garantēta.

 Pieteikšanās obligāta! Pieteikties līdz 1. aprīlim var šeit: https://goo.gl/forms/WQFoD2F2pN331Ugo1

 

 

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*