_DSC8011(1)Četru dienu garumā, no 28. jūnija līdz 1. jūlijam,  uz festivāla skatuvēm kāps tādi pasaulslaveni džeza mūzikas mākslinieki kā Jamandu Košta (Yamandu Costa), Sinne Ēga (Sinne Eeg), Rūtija Fostere (Ruthie Foster), “Electro Deluxe”, Magda Giannikou, Džons Bīslijs (John Beasley) un citi.

„Rīgu varam dēvēt par Baltijas valstu  džeza mūzikas metropoli ” festivālam veltītajā preses konferencē sacīja festivāla mākslinieciskais vadītājs Māris Briežkalns.

Par galveno šī gada festivāla norises vietu ir izvēlēts Rīgas Doma dārzs, bet koncerti norisināsies arī klubā “Kaļķu vārti”, Latvijas Radio, atpūtas parkā “Egle”, klubā “Blue 54 Jazz”, Džeza klubā „Trompete” Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB), kā arī pie stacijas laukuma uz “Origo Jazz Stage” skatuves.

Brīvdabas koncertus 29.jūnijā plkst.21.00  atklās Yamandu. Briežkalns uzsvēra, ka Košta ir viens no Brazīlijas mūzikas atpazīstamākajiem māksliniekiem. 30. jūnijā, pirmo reizi Baltijā viesosies blūza leģenda Rūtija Fostere (Ruthie Foster). Bet festivāla noslēgumā 1.jūlijā plkst.21.00,  Doma dārzā uzstāsies Magda Giannikou un “Electro Deluxe”.

Paralēli festivāla koncertiem, notiks arī profesionāļu meistarklases, kurās interesenti varēs paplašināt savas muzikālās zināšanas un prasmes. Meistarklases vadīs festivāla galvenie mūziķi. Tāpat meistarklašu dalībnieki bez maksas varēs apmeklēt visus festivāla koncertus.

Šogad festivāls “Rīgas Ritmi” piedāvā plašu biļešu atlaižu programmu. Atlaides biļešu iegādei saņems LNB lasītāja kartes, Rīdzinieka kartes un vairāku uzņēmumu klientu kartes īpašnieki. Ar 15% atlaidi biļetes var iegādāties arī skolēni, studenti un seniori.

Biļetes uz festivālu iespējams iegādāties „Biļešu Paradīze” tirdzniecības kasēs un internetā www.rigasritmi.lv

Vairāk: www.rigasritmi.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*