1. jūnijā, plkst. 21.00, Rīgas Doma dārzā uzstāsies Kubas unikālo ritmu apetītes rosinātāja, harizmātiskā spēcīgās balss īpašniece Daimē Arosena (Daymé Arocena).

dayme-arocena-5Būdama tikai 24 gadus veca, Daimē ir spējusi pilnībā mainīt stereotipus par to, kas ir Kubas mūzika. Bagātīgs piliens tradicionālās Kubas mūzikas ar garīgā džeza un Afro- kubiešu fanka skavām, papildināts ar emocijām bagātu romances pieskaņu- tāds ir kubiešu dīvas debijas albums „Cubafonia”- kurš tika izdots 2015. gadā un iekļauts ASV radio stacijas NPR gada 50 labāko albumu sarakstā, tādejādi piesakot sevi kā topošo pasaules mēroga zvaigzni.

Uzskatīta par Havanas mūzikas brīnumbērnu, Daimē sākotnēji attīstījusi dažādu instrumentu spēli, līdz atklājies, ka viņas spēcīgākais instruments ir viņas pašas balss. Kopš tā brīža harizmātiskā māksliniece ir spējusi sev pievērst nedalītu publikas un mūzikas kritiķu uzmanību gan Eiropā, gan ASV, kļūstot par jauno sensāciju džeza, kubiešu neo-soula un afro- kubiešu mūzikā.

Daimē fenomenālā balss, prasmīgā  improvizēšana, neordinaritāte un milzīgais potenciāls ir devis viņai iespēju muzicēt uz prestižākajām džeza mūzikas festivālu skatuvēm Beļģijā, Londonā, Brazīlijā, Francijā, Kubā un ASV, atstājot klausītājiem neaizmirstamu muzikālu  garšu  no paša koncerta sākuma līdz beigām.

“Daymé ir gatava pievienoties mākslinieču grupai, kas tiek raksturotas kā Pasaules dīvas”. ─ Billboard     

 

Festivāls „Rīgas Ritmi 2017” šogad norisināsies no 28. jūnija līdz 1. jūlijam, kā lielāko jaunumu izceļot koncertu norises vietu,  izcilo arhitektūras pieminekli – Rīgas Doma dārzu!

Biļetes „Biļešu Paradīze” kasēs un internetā: http://bilesuparadize.lv/events/event/56210

 

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*