rc-5“Tree of Dawn” ir mūsdienu džeza apvienība, kuras sastāvā ir latviešu dziedātāja Ronja Burve un pianists Christos Yerolatsitis no Kipras. Albuma materiāls ierakstīts 2016. gada jūlijā, un abi mākslinieki to producējuši un izdevuši paši.

Duets radies 2015. gada vasarā Nīderlandes pilsētā Hāgā, kur abi tā dalībnieki iepazinušies studējot. Ideja par projektu aizsākusies, mūziķiem meklējot jaunus izpausmes veidus balsij un klavierēm un mēģinot paplašināt ierasto izpratni par dziedātāja un pianista duetu. “Tree of Dawn” oriģinālkompozīcijas radušās gan spontāni, kopīgi improvizējot, gan kopīgi papildinot vienam otra sakomponētos darbus. Viņu mūzika veido noteiktu noskaņu, kas notver klausītāja uzmanību līdz pat uzstāšanās beigām.

cover-journeyBieži balss tiek izmantota kā instruments, neizdziedot tekstu, jo ”Tree of Dawn” tic, ka mūzika var doties arī ārpus tā robežām. 2016. gada jūlijā Tree of Dawn darbība rezultējās projekta debijas albumā “Journey.” Tā sastāvā ir deviņi skaņdarbi, no kuriem astoņas ir pašu mākslinieku oriģinālkompozīcijas.

Prezentācijas koncerti notiks 6. decembrī Kaņepes Kultūras centrā un 9. decembrī Cēsu mākslas telpā “Mala.

Albums pieejams Bandcamp, Spotify, iTunes, CD Baby un citviet.

https://treeofdawn.bandcamp.com/releases

 

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*