Mūsu vērtējumā ir nonācis grupas ”Pieneņu Vīns”  jaunais mūzikas disks “Roads Taken”.  Lai arī grupa pastāv jau 11 gadus, šis ir grupas debijas un vienlaicīgi arī autobiogrāfisks albums, kurā apkopoti labākie “Pieneņu Vīns”(Dandelion Wine) muzikālie darbi.

diska vāksGrupas stils sevī iekļauj funk, disco, pop un jazz mūzikas elementus, un tā ir piedalījusies neskaitāmos mūzikas festivālos gan Latvijā, gan ārzemēs, piedzīvojot visdažādākās mūziķu sastāvu maiņas. Tomēr “Pieneņu Vīna” dvēsele – ’’Status Quo” no pašiem pirmsākumiem un galvenā radošā personība ir izcilā Latvijas džeza dziedātāja Evilena Protektore (Riga Jazz Stage 2013. viena no laureātēm). Viņa iedziedājusi visas dziesmas, sketa improvizācijas un ir lielāko daļu dziesmu tekstu un mūzikas autore, kā arī diska producente. Vēl, kā senākie no grupas dalībniekiem, kuri joprojām tajā spēlē, jāpiemin Aleksejs Ševcovs (bass), Krišjānis Bremšs (bungas) un Andris Kauliņš (taustiņi).

Diskā ir iekļautas 14 dziesmas. Visām ir raksturīgs labi sabalansēts skanējums un profesionāls izpildījums. Lielāko tiesu dominē enerģiski disko un funk ritmi, ātros tempos. Tomēr ir dzirdamas arī elēģiskas noskaņas, (piemēram, dziesma ”Silence”), kuru Evilena ir veltījusi kādam draugam grūtā brīdī, nezinot, kā citādi palīdzēt. Daļa no diskā publicētajām dziesmām (bonuss track) ir ieskaņotas daudzus gadus iepriekš, un to ierakstos ir piedalījušies iepriekšējo grupas ”Pieneņu Vīns” sastāvu dalībnieki. To skanējums un aranžējums ir krietni atšķirīgāks no nesen veiktajiem ierakstiem, kuros vairāk ir jūtama jazz ietekme. Pēc mūsu gaumes, par visspēcīgāko dziesmu jāuzskata ”You Are”. Grupas “Pieneņu Vīns” ritma grupā ir sitamie instrumenti, bass, ģitāra un taustiņi, bet kā solo instrumenti lielākoties skan alta (Vadims Makarovs), tenora saksofons un flauta (Kristaps Lubovs). Dažviet solo vietas atvēlētas arī basam un sitamajiem instrumentiem. Divas lieliskas ģitāras solo partijas ir iespēlējis viesmūziķis – Āris Ozols. Šobrīd grupā gan visu atbildību par ģitāras spēli ir uzņēmies Svens Vilsons, lai arī ierakstā viņš nav piedalījies. Visu mūziķu skaits, kuri piedalījušies šī ieraksta tapšanā tuvojas diviem desmitiem. Šis mūzikas ieraksts uzskatāms par kvalitatīvu ieguldījumu savā mūzikas žanrā.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*