O.ozolinsŠī gada Starptautiskā džeza mākslinieku konkursa „Riga Jazz Stage” programma ir papildināta ar improvizācijas vakariem mūzikas namā „Daile” – tie norisināsies 6., 8., un 9. aprīlī – tajos konkursanti un pašmāju mūziķi brīvākā gaisotnē demonstrēs savas spējas jam session, jeb džeza mūzikas improvizācijā.
Vakarus vadīs, jeb improvizācijai pievienoties iedrošinās, kā arī muzicēs pērnā gada konkursa laureāts, trompetists Oskars Ozoliņš. Viņam pievienosies iepriekšējo gadu konkursa laureāti – bundzinieks Andris Buiķis un pianists Kristaps Vanadziņš, kā arī basists Jānis Rubiks un vēl daudzi citi, uzburot džeza kluba atmosfēru.
6. aprīlī mūzikas namā „Dailē” notiks oficiālais „Riga Jazz Stage 2016” atklāšanas vakars, kurā uzstāsies „Riga Jazz Stage” iepriekšējo gadu laureāti – vokālisti Intars Busulis, Ieva Kerēvica un Kristīne Prauliņa.

8. aprīļa programmā kopā ar house-band koncertēs 2015. gada konkursa uzvarētājs trompetistu kategorijā Gerhards Ornigs (Gerhard Ornig) no Austrijas. Gerhards ir ne tikai trompetists, bet arī komponists un aranžētājs.
9. aprīļa vakarā būs sagaidāms pārsteigums no konkursa žūrijas locekļu puses: trombonista Džigsa Vighema (Jiggs Whigham, Vācija), basista Toivo Unta (Toivo Unt, Igaunija), ģitārista Ondera Fodžana (Önder Focan, Turcija), kluba “Ronnie Scott’s” direktora un vokālista Pola Peisa (Paul Pace, Lielbritānija), vokālista Steponas Januškas (Steponas Januška, Lietuva) jeb “Žūrijas supergrupas” koncerts.
Daudzreiz tieši šie brīvākie jam sessions jeb improvizācijas koncerti atklāj jauno mākslinieku individualitāti, personību un spēju improvizēt, kamēr konkursam sagatavota precīza, noslīpēta programma. Tādēļ konkursa koncerti salikumā ar improvizācijas vakariem ir vislieliskākais veids, kā iepazīt kāda jauna talanta daudzpusību.
Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā – vieta pie galdiņa 25 EUR, sēdvieta balkonā 15 EUR.
Vairāk informācijas: www.rigajazz.lv.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*