Trešdien, 21. oktobrī,  19:00
Rīgas Kongresu namā – Jans Garbareks un viņa pavadošā grupa.

Neviens neprot spēlēt saksofonu tā, kā Jans Garbareks. Viņa radītās skaņas kļuvušas par nekļūdīgu zīmolu un šīs skaņas kādu laiku jau uzskatāmas par kaut ko īpašāku, nekā vispārīga izpratne par džezu. Neskaitāmi ieraksti, koncerti nozīmīgākajās hallēs visā pasaulē. Daudzu gadu laikā viņš sadarbojās ar Kītu Džaretu (Keith Jarrett) vai veidojis inovatīvus skaņdarbus ar The Hilliard Ensemble, šis unikālais saksofonists iemantojis popularitāti ārpus visiem žanriem un robežām.
Viņam nekad nelikās interesanti, ka kritiķiem ir jāatrod ērtie apzīmējumi, lai izšķirotu cilvēkus pēc mūzikas kategorijām. Garbareks izvairās no šiem mēģinājumiem. Jūs atradīsiet viņa skaņdarbus džeza, klasiskās un populārās mūzikas topos. Jau kopš Minhenes kulta zīmola ECM pirmsākumiem viņš bijis viens no veiksmīgākajiem tā pārstāvjiem.

Tikai skaņas pavisam noteikti nav mūzika. Savās kompozīcijās un improvizācijās Jans Garbareks ir neticami melodiskas mūzikas pavēlnieks, viņa mūzika ieplūst mūsu dvēselēs.   Ekspansīvs skanējums svārstās no absolūta klusuma līdz ekspresīvai sajūsmai, izstarojot apbrīnojamu miera sajūtu, kura gan neļauj ieslīgt garlaicībā. Viņa koncerti tiek veidoti ļoti organiskā veidā, pieaugot spriedzes līmenim. Šī mūzika elpo un ļauj elpot. Šī mūzika skan vienkārši un vienlaikus – sarežģīti. Mūzika skan gan svinīgi, gan izkliedēti, tā ir rotaļīga un nopietna, tā liek grimt un atvērties, tā ir kvēla, bet ne sentimentāla.
Šajā turnejā kopā ar Janu Garbareku uzstāsies viņa ilggadējais taustiņinstrumentu spēlētājs Rainers Brīninghauss, basgitārists no Brazīlijas Juris Daniels un perkusionists Triloks Gurtu no Indijas. Šie augstākās raudzes mūziķi garantē, ka kopīgs ceļojums kļūs par nebijušu piedzīvojumu, kas piepildīts ar maģiskiem brīžiem. Nepārprotama spriedzes un vides izjūta ģenerē  skaņas telpu, kas atstāj pēdas ikviena cilvēka juteklīgākajos dvēseles dziļumos.

Vairāk informācijas: http://www.tradehub.info

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*