rrrsss

Šajā sezonā piedāvājam džeza mūzikas klausītājiem jaunu projektu “Džeza improvizācijas. Pāri Telpai un Laikam”, katru mēnesi pie mums dzirdēsiet kādu pasaules džeza garšu.
Labākie pašmāju džeza meistari spēlēs kopā ar saviem mūzikas draugiem no citām pasaules valstīm, ļaujot apjaust gan džeza mūzikas robežu bezgalīgumu, gan iepazīt citu valstu temperementu un mūzikas valodas nianses.
Šajā vakarā, 20. augustā, 20.00 pie mums, Kaņepes Kultūras Centrā – lieliskā saksofonista Toma Rudzinska izveidots kvinteta sastāvs – horvātu izcelsmes, Vācijā audzis un Austrijā dzīvojošs vokālists Daniel Cacija, kas 2013. gadā ieguva pasaulē lasītākā džeza žurnāla “Downbeat” labākā dziedātāja titulu.
Pianists Loran Witteveen no Amsterdamas, kas pagājušajā gadā ieguva prestižā “Dutch Jazz Competitiongrand prix balvu, kā arī mums visiem tik ļoti iemīļotie pašmāju džeza mūzikas filosofijas sekotāji – viens no Latvijas progresīvākajiem basistiem Reinis Ozoliņš un viens no izcilākajiem jaunās paaudzes latviešu bundziniekiem Kaspars Kurdeko un, protams, pats saksofonists Toms Rudzinskis, kas pēdējo gadu laikā guvus plašu atzinību koncertējot Eiropā.

Koncertā dzirdēsim grupas izpildīto oriģinālmūziku, kas ir modern jazz ar nedaudz ekspermentālu ievirzi. Mūzika ir instrumentāla, bet kā viens no instrumentiem tiek izmantota cilvēka balss. Projekta unikalitāte meklējama izvēlētajos kompozīciju tekstos – jazz poetry jeb “džeza dzeja”, kurai raksturīgi džeza mūzikas ritmi un improvizācijas sajūta.

Pēc koncerta esat lapini aicināti pievienoties vai vienkārši baudīt džema sesiju!

Ieeja 3 EUR

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*