VMV_groove-300x300No 10. līdz 15. augustam Ventspilī notiks 10. mūsdienu ritma mūzikas festivāls «Ventspils Groove 2015», kurā paredzētas meistarklases un koncerti, kā arī «jam session» jeb brīvā muzicēšana.

Šogad festivālā uz meistarklasēm aicinās vairāki ārvalstu pasniedzēji – ģitārists Erans Hars Evens no Nīderlandes, komponists un taustiņinstrumentālists Stefans Eskomss no Francijas un trompetists, komponists un aranžētājs Gerhards Ornigs no Austrijas, kā arī Latvijas profesionāļi – dziedātājas Inga Bērziņa, Annija Putniņa un Annija Zahovska, saksofonisti Dāvis Jurka un Renārs Lācis, bundzinieks Kaspars Grigalis un komponists un pianists Ritvars Garoza. Festivāla «Ventspils Groove 2015» laikā varēs apgūt arī prasmes skaņu režijā un ierakstu producēšanā pie Krišjāņa Geidāna, Didža Simanoviča, Ivara Ozola, Andra Ūzes un Kaspara Ansona.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks 12.augustā plkst.19 Dzirnavu laukumā. Tajā koncertēs meistarklašu pasniedzējs, džeza ģitārists Erans Hars Evens. 14.augustā plkst.19 Rātslaukumā koncertēs divas apvienības – grupa «E13CTRICTRIO» no Francijas un dziedātājs Daniels Čačia ar grupu no Horvātijas. Savukārt festivāla pēdējā dienā, 15.augustā, plkst.15 Rātslaukumā notiks meistarklašu audzēkņu koncerts, bet plkst.19 – Galā koncerts, kurā uzstāsies Ventspils bigbends, «Junior Bigband», Liepājas bigbends un profesionāļi no Latvijas Radio bigbenda, kā arī meistarklašu pasniedzēji. Ieeja visos koncertos ir bez maksas.

«Jam session» jeb brīvā muzicēšana, kurā varēs piedalīties ikviens mūziķis, notiks 13., 14. un 15. augustā pēc festivālu koncertiem Ventspils Kultūras centra lielajā zālē.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*