No 11. līdz 16. augustam Ventspilī norisināsies IX Mūsdienu ritma mūzikas festivāls – meistarklases VENTSPILS GROOVE 2014, kurā piedalīties aicināti dažādu paaudžu un iepriekšējas sagatavotības dalībnieki.

Pieteikšanās meistarklasēm līdz 2014.gada 1.augustam aizpildot anketu un nosūtot uz e-pastu ventspils.groove@gmail.com

Pieteikuma anketa ŠEIT

Ventspils Mūzikas vidusskola kopā ar Ventspils Domes Kultūras centru uztur tradīciju – ritma mūzikas festivālu, kas tiek organizēts kā piecu dienu vasaras nometne un meistarklases Ventspilī. Laika gaitā meistarklases “apauga” ar Jam Session un vairākiem meistarklašu dalībnieku un pasniedzēju koncertiem, pārtopot par festivālu “Ventspils Groove”.

Ar VKKF, VKKF Kurzemes kultūras programmas, Ventspils Domes un Eiropas Sociālā fonda atbalstu Ventspilī ir pasnieguši un uzstājušies džeza profesionāļi no Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Somijas, Igaunijas, Francijas un ASV. Līdzās ārvalstu māksliniekiem meistarklases ir pasnieguši tādi izcili Latvijas mūziķi, kā Viktors Ritovs, Inga Bērziņa, Madars Kalniņš, Deniss Paškēvics, Jolanta Gulbe, Raimonds Macats. Divus gadus meistarībā dalījās Bērklijas Mūzikas koledžas mācību spēks, Bobija Makferina līdzgaitnieks, dziedātājs Joeis Bleiks.

2013. gadā notika meistarklases, kurās piedalījās 80 audzēkņi no visas Latvijas. Festivāla koncertus apmeklēja ap 500 klausītāju.

Meistarklašu dienaskārtība plānota sekojoši: priekšpusdienā – praktiskas nodarbības pie dažādu specialitāšu pasniedzējiem, pēcpusdienā – audzēkņu muzicēšana ansambļu sastāvos. Darbs ar dalībniekiem tiks organizēts atbilstoši viņu priekšzināšanu līmenim, izvēlētajai specialitātei un skaitam.

Festivāla – meistarklašu ietvaros notiks vairāki koncerti ar profesionālu Latvijas un ārzemju džeza mūziķu piedalīšanos un galā koncerts. Sestdien dienas koncertā dažādos sastāvos muzicēs gan ārzemju, gan vietējie pasniedzēji un meistarklašu dalībnieki. Sākot ar ceturtdienu, vakaros, Ventspils Kultūras centrā notiks tradicionālais Jam session.

Sīkāka informācija atrodama šeit;

http://www.ventspils.lv/lat/izklaide_kultura/65318-piesakies-ix-musdienu-ritma-muzikas-festivalam-ventspils-groove-2014

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*