Jūlijā Rīgā norisināsies starptautiskais “World Jazz Festival”

No 30. – 31. jūlijam Arēnā Rīga norisināsies viens no šīs vasaras spilgtākajiem mūzikas pasākumiem – starptautiskais World Jazz Festival, kas pievērsīs daudzu Eiropas džeza cienītāju uzmanību. Festivāla ietvaros Latvijā viesosies vairākas vispasaules slavu un starptautiskus apbalvojumus ieguvušas džeza zvaigznes no Krievijas, Amerikas, Austrālijas, Nīderlandes, u.c.

Divu dienu garumā Rīga piedzīvos īstu džezu. 30. jūlijā uz Arēnas Rīga skatuves uzstāsies visiem labi zināmā amerikāņu izcelsmes džeza dīva, divu Grammy balvu laureāte, Kasandra Vilsone. Viņa ir viena no pēdējo desmitgažu spilgtākajām džeza dziedātājām, kuras talantu papildina sievišķīga grācija un izsmalcināts vokāls.

Koncerta skatītājus priecēs arī itāļu izcelsmes trompetists Till Bronner ar savu neatkārtojamo un dūmakaino muzikālo sniegumu, kā arī Amerikas džeza zvaigžņu trio Keita Deivisa un Co, kas iekarojuši Amerikas radio staciju topus ar savām valdzinošajām džeza kompozīcijām.

30. jūlija vakaru noslēgs uzlecošā Krievijas džeza zvaigzne Oļegs Akkuratovs, kurš savos divdesmit četros gados ir pieteicis sevi pie lielā džeza apvāršņa. Šis mākslinieks ir gatavs mest izaicinājumu ikvienai džeza zvaigznei, tāpēc Oļega priekšnesumi ir pilni ar vitalitāti, maksimālismu un jauneklīgu temperamentu.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Festivāla turpinājumā, 31. jūlijā World Jazz Festival piedāvās piecus neatkārtojamus džeza māksliniekus. Rīgā viesosies Krievijas džeza saksafona zvaigzne Igors Butmans, kura rokās tenorsaksofons iegūst lirisku, dziedošu, smeldzīgu un patiesi dziļu nokrāsu. Viņš ir uzstājies visprestižākajā Ņujorkas džeza klubā – „Blue Note”, kā arī muzicējis kopā ar dižākajiem pasaules džeza māksliniekiem.

Vakara gaitā uz skatuves kāps arī amerikāņu pianists Deivs Grusins, kā arī gados jaunā Krievijā dzimusī Austrālijas izcelmses dziedātāja Fantine, kura apveltīta ar plašām svešvalodu zināšanām, kas viņas radītajai mūzikai piešķir īpašu skanējumu un harizmu. Savukārt, panākumiem bagātais kanādiešu izcelsmes dziedātājs Džīno Vanelli mūs priecēs ar savu džeza daiļradi, kas tapusi par pamatu liekot divas vērtības – kaisli un atklātību.

31. jūlija koncerta programmu noslēgs virtuozais džeza mākslinieks Lī Ritenaurs, kurš ar savu izsmalcināto tehniku aizskars ikviena klausītāja dvēseles stīgas. No blūza līdz džezam, no džeza līdz roka pašiem pamatiem. Šī vakara gaitā uz skatuves kāpjot šiem lieliskajiem māksliniekiem, paliksiet tikai Jūs un džezs.

Festivāla ietvaros, gan 30., gan 31. jūlijā Doma laukumā notiks arī bezmaksas brīvdabas koncerti, kuros uzstāsies džeza mūzikas pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Amerikas. Festivāla galveno mākslinieku uzstāšanās notiks Arēnā Rīga, kā arī apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt džeza festivāla nakts sesiju koncertzālē „Studio 69”.

Video linki:
Arkādijs Ukupņiks un Igors Butmans –
https://www.youtube.com/watch?v=jmsdOKojZiQ#t=32
Kasandra Vilsone – You Don’t Know What Love Is
https://www.youtube.com/watch?v=NbErGgio3R4#t=180

Resursi internetā: http://www.worldjazzfest.com/

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*