Arēna Rīga
Trešdiena, 30.jūlijs

Oleg Akkuratov-Kate Davis Trio/ASV-Krievija
Till Brönner (trompete) ar grupu/Vācija
Cassandra Wilson (vokāls) ar grupu/ASV

Ceturtdiena, 31.jūlijs
Igor Butman (saksafons)/Krievija, Fantine (vokāls)/Austrālija un Moscow Jazz Orchestra/Krievija
Lee Ritenour Band feat. Dave Grusin/ASV
Gino Vannelli Band/ASV

Igora Butmana mūzikas grupa un Arkadija Ukupnika producentu centrs piedāvā Pirmo starptautisko pasaules džeza festivālu Rīgā!
2014. gadā Rīga kā Eiropas kultūras galvas pilsēta kļūs par Eiropas kultūras epicentru. Pasaules džeza festivāls būs viens no šī gada Latvijas kultūras programmas spilgtākajiem pasākumiem, kas pievērsīs daudzu Eiropas džeza cienītāju uzmanību, apliecinot, ka Rīga ir viens no visnozīmīgākajiem džeza centriem pasaulē. Festivāls būs nozīmīgs solis Baltijas valstu un Krievijas kultūras saiknes nostiprināšanai. Pasaules džeza festivālā uz vienas skatuves uzstāsies džeza mūzikas pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas.
Pasaules džeza festivāls pārsteigs apmeklētājus ar savu mākslinieku sarakstu. Festivāla galveno mākslinieku vidū būs arī neatkārtojamais Grammy balvas ieguvējs dziedātāja Cassandra Wilson, jazz rock un fusion leģendārais ģitārists Lee Ritenour un pianists Dave Grusin, Eiropas džeza superzvaigzne, trompetists un vokālists Till Bronner, leģendārais vokālists no Amerikas Gino Vanelli, dīva no Austrālijas Fantine un pasaulslavenais saksafonists Igor Butman un Maskavas Valsts Džeza orķestris.
2014.gada 30.jūlijā Rīga piedzīvos īstu džezu! Bezmaksas brīvdabas koncertos lielākajā pilsētas laukumā – Doma laukumā – uzstāsies džeza mūzikas pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un ASV. Festivāla galveno mākslinieku uzstāšanās notiks Arēnā Rīga, kā arī apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt džeza festivāla nakts sesiju koncertzālē „Studio 69”.

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*