RKTMC „Mazā Ģilde”

Turpinot tradīcijas, jau astoto gadu pēc kārtas vasaras mēnešos rīdzinieki un Rīgas viesi ir aicināti uz bezmaksas džeza koncertiem ceturtdienu pēcpusdienās Mazās Ģildes dārziņā.

 Sākot ar 5. jūniju un līdz pat 28. augustam Mazās Ģildes dārziņā katru ceturtdienu plkst. 17.00 būs iespējams noklausīties bezmaksas džeza mūzikas koncertus dažādu Latvijas mūziķu izpildījumā. 2014. gada vasarā koncertos piedalīsies City Jazz Youth Band, Jam Orchestra un Lauris Amantovs jazz quartet. Koncertus organizē Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs „Mazā Ģilde” ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

City Jazz Youth Band ir ritmiskās mūzikas biedrības City Jazz Riga veidots projekts, kura sastāvā ir apvienoti jaunieši vecumā līdz 25 gadiem. Bigbenda dalībnieki ir topošie sfēras profesionāļi vai jaunieši, kuri mūziku izvēlējušies par savu hobiju ar vēlmi attīstīt to profesionālā līmenī. Bigbends darbojas džeza mūziķa Kārļa Vanaga vadībā.

Jam Orchestra izveidots 2001. gadā, kad tajā iesaistījās profesionāli mūziķi ar līdzīgu biogrāfiju un muzikālo pieredzi, šobrīd pazīstamais saksofonists Zintis Žvarts un basģitārists Pēteris Liepiņš, viens no pieprasītākajiem un stilistiski daudzveidīgākajiem bundziniekiem Latvijā – Gundars Lintiņš, spožais pianists Romāns Vendiņš un ģitāras virtuozs Andrejs Jevsjukovs, kurus vieno prieks kopā muzicēt un improvizēt daudzveidīgos džeza mūzikas stilos. Visprecīzāk grupas stilistiku var apzīmēt ar fusion, jo repertuārā ir dzirdamas jazz, blues, funk, jazzrock un citu muzikālu virzienu kompozīcijas.

Lauris Amantovs jazz quartet pašreizējā sastāvā spēlē kopš 2003. gada. Kolektīvu varētu raksturot īsi – visaugstākā līmenī profesionāli izpildīta mūzika, stingri ievērojot tradīcijas un stilu. Kvartetā spēlē Lauris Amantovs (trombons), Viktors Ritovs (klavieres), Viktors Zeļenkovs (kontrabass) un Raimonds Kalniņš (sitamie instrumenti).

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*