Ir zināms tarptautiskā jauno džeza mākslinieku konkursa “Riga Jazz Stage 2014″žūrijas sastāvs!

Žūrijas sastāvā jauno vokālistu un saksofonistu izvērtēšanai konkursa atlases un norises laikā apvienojušies mūzikas profesionāļi – mūziķi, producenti un festivālu direktori – no vairākām valstīm. Vēlamies jūs ar viņiem iepazīstināt!

Maestro Raimonds Pauls – viens no visu laiku populārākajiem latviešu komponistiem. Izcils melodiju un džeza kompozīciju autors. Kādreizējais Radio bigbenda vadītājs. No 1980. – 1983. gada vadījis džeza improvizācijas klasi Konservatorijā. Daudzu starptautisko mūzikas konkursu žūrijas biedrs.

Magnus Palmquist – Stockholm Jazz Festival un Jazzclub Fasching mākslinieciskais direktors. Stokholmas džeza festivāls ir viens no populārākajiem ikgadējiem mūzikas notikumiem Zviedrijā. Savukārt klubs Fasching ir viens no apmeklētākajiem džeza klubiem Zviedrijā jau vairāk nekā 30 gadus.

Artis Sīmanis – saksofonists un pedagogs. 1986.gadā atvēris Saksofona klasi J.Mediņa Rīgas mūzikas koledžā, 1992.gadā – J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Dibinājis un vada Rīgas saksofonu kvartetu. Kopš 2007. gada – J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors. Kā solists uzstājies kopā ar Latvijas Filharmonijas kamerorķestri, muzicējis Latvijas Nacionālajā un Maskavas Filharmonijas simfoniskajā orķestrī un Latvijas radio džeza orķestrī.

China Moses – amerikāņu džeza izpildītāja un TV zvaigzne. Būdama amerikāņu džeza mākslinieces Dee Dee Bridgewater meita, ļoti agrā vecumā pievērsusies mūzikas un teātra mākslai. Ierakstījusi piecus solo albumus un piedalījusies vairāk nekā 20 citu mūziķu ierakstos.

Māris Briežkalns – viens no Latvijas izcilākajiem bundziniekiem. Muzicējis Latvijas Radio bigbendā, G.Rozenberga un R.Raubiško Jazztet dalībnieks, G.Rozenberga bigbenda un E.Straumes trio dalībnieks. Uzstājies prestižajos Ronnie Scott’s un Blue Note džeza klubos. Latvijas Radio bigbenda producents. Mūzikas festivāla „Rīgas Ritmi” dibinātājs, starptautiskā džeza mākslinieku konkursa „Riga Jazz Stage” mākslinieciskais vadītājs.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Levon Malkhasyan – džeza pianists, viena no būtiskākajām džeza mūzikas personībām Armēnijā kopš 70.gadiem. Līdzās mūzikai, aktīvi darbojas džeza mūzikas popularizēšanā – organizējot džeza vakarus, koncertus un festivālus ne tikai dzimtajā Armēnijā, bet arī starptautisku sadarbības projektu ietvaros. Džeza kluba “Malkhas Jazz Club” īpašnieks.

Steve Rubie – mūziķis un Londonas “606 Club” īpašnieks. Steve Rubie ir meistarīgs saksofonists un flautists, muzicējis Julian Joseph All Star big band sastāvā. Savukārt, viņam piederošais džeza klubs, kas atrodas Čelsijā, tiek uzskatīts par vienu no būtiskākajiem džeza kultūras punktiem Lielbritānijā.

Steponas Januška – vokālists un komponists, Starptautiskā džeza vokālistu konkursa „Jazz Voices” organizators. Džeza vokāla pasniedzējs Klaipēdas Universitātē un VMU Mūzikas Akadēmijā. Jau vairāk nekā 30  gadus ir vokālists grupā „Studija”.

Toivo Unt – viens no Igaunijas izcilākajiem kontrabasistiem. Igaunijas Nacionālās operas simfoniskā orķestra mākslinieks. Starptautiskā džeza festivāla “Nomme Jazz” pamatlicējs un mākslinieciskais direktors.

Līdz 31. janvārim norisinās pieteikšanās konkursam.

Vairāk informācijas : www.rigajazz.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*