Inese Bērziņa – jauna dziedātāja, kura dzied dažādu žanru mūziku, sākot no džeza un blūza, beidzot ar popmūziku. Strādā par vokālo pedagogu. Muzicē tādās mūzikas grupās kā Coco’nuts, The Quinters, Dealmotion un kā viesmāksliniece. Uzstāsies festvāla “Bildes 2013″koncertos.

( 2013. gada novembris)

Cik ilgi nodarbojaties ar mūziku? Būšu ļoti oriģināla un teikšu, ka ar mūziku man saistīta visa dzīve visos tās posmos. Taču, ja interesē tādā profesionālā līmenī, tad ir pabeigtas vairākas mūzikas skolas (Rīgas 4. bērnu mūzikas skola, 100. vsk., RPIVA), kas ļāvušas iekļauties mūzikas apritē un muzicēt kopā ar superīgiem cilvēkiem. Kopā sanāks kādi gadi desmit.

Kas bija tas, kas pamudināja pievērsties mūzikai?  – Mūzika ļauj būt brīvam un sasaistītam vienlaicīgi. Iņ un jaņ un harmonija, tas viss mani tur piesaista. Tomēr es, kā The Coco’nuts pārstāvis varu minēt, ka tusiņš ir visforšākais.  

Ko Jums patīk labāk izpildīt džezu vai blūzu? Un kādēļ?  – Man patīk izpildīt dažādu mūziku, kas ir man tuva, un negribētos teikt, ka tas ir tikai blūzs vai džezs. Taču, ja man tomēr ir jāliek sevi šajos jautājuma rāmjos, es teiktu džezs, jo to vairāk klausos un arī gadi pagājuši to apgūstot. Bet blūzā atkal citas lietas, kā sacīt jāsaka, ballīte griežas vairāk, nav tāds stīvums. 

Kādēļ tieši šie divi mūzikas veidi ir Jūs piesaistījuši? –  Ar džezu iepazinos vidusskolas gados un ļoti iepatikās. Savukārt blūzs laikam ir man bijis asinīs jau sen, bet vislabāk to sajūtu spēlējot kopā ar saviem labiem draugiem un mūziķiem.

Cik ilgi pastāv Jūsu grupa/s?  – Grupa The Coco’nuts pastāv jau gadu. 

Kas Jūs iedvesmo radot mūziku?  – Man visvairāk sanāk kaut ko radīt, ja es spēlēju uz “dzīvajiem” instrumentiem, tad domas raisās un emocijas ir tveramākas un izteiksmīgākas. Tāpēc ļoti žēl, ka man mājās nav īstu klavieru, uz kurām tad varētu komponēt un trenēties.

Kuru no mūzikas žanriem ir vieglāk izpildīt? Kādēļ?  – Visvieglāk ir izpildīt savu mūziku, jo pats to esi radījis un tu zini vislabāk, kā tai jāskan.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Kādos pasākumos, festivālos esat piedalījušies?  – Ar grupu the Coco’nuts esam piedalījušies LMA karnevālā, LKA rīkotajā Valpurģu naktī, festivālā Pozitivus, bija vasaras tūre uz Francijas alpiem un, protams, mūs ir dzirdējuši praktiski visos labākajos Rīgas bāros. Jāmin fakts, ka mūsu dēļ pat policijai ir nācies iespringt.

Kas Jūs pamudināja piedalīties pasākumā ” Bildes “?  – Festivālā Bildes mūs pamudināja piedalīties vēlme uzspēlēt blūza koncertā, ko uzskatām par labu sākumu uz lielās skatuves.

Ko Jūs sagaidāt no šī pasākuma?  – Mēs sagaidām daudz, daudz, daudz labas emocijas un skaļus aplausus.

Vai zinājāt par šo festivālu, pirms Jūs sākāt muzicēt grupās?  – Par šo festivālu biju dzirdējusi iepriekš. 

Vai, Jūsuprāt, piedalīšanās pasākumā dod jaunajām grupām reālu iespēju iegūt visur tik ļoti cildināto “lielo slavu”? –  Slavu tu vari iegūt arī YouTube. Galvenais ir – iet uz mērķi un viens no pakāpieniem varētu būt arī dalība festivālos. Domāju, ka reāla iespēja festivālā Bildes ir uzstāties koncertā uz lielās skatuves un tik nofilmētiem, bet no tā jau slavens uzreiz netiek. Vajag pašiem daudz darīt, lai iegūtu slavu.

Cik daudz Jums un grupai nozīmē iespēja sevi parādīt festivāla “Bildes” ietvaros? – Mēs esam priecīgi uztāsties Bildēs un ceram, ka arī mēs jums patiksim!

Šajā festivālā jaunās grupas sadarbojas ar mūziķiem-veterāniem.  Ar kuru no slaveniem mūziķiem Jūs vēlētos uzstāties kopā?  – Tā kā mūsu vēlmes par uzstāšanos blūza koncertā piepildījās, tad tur mēs uzstāsimies kopā ar “Bites blues band” bijušo vokālistu Oskaru Stolsenu – Semerovu. Savukārt, jauno grupu koncertā kopā ar Raimondu Bartašēviču. Abi šie pieredzējušie mūziķi ir brīnišķīgi un koncertā būs labi priekšnesumi. Taču, ja būtu iespēja izvēlēties jebkuru no pasaules mūziķiem, ar ko spēlēt kopā, es domāju, ka mēs izvēlētos spēlēt ar Jimi Hendrix (ja viņš būtu dzīvs) vai Michael Kiwanuka.

Vai savu turpmāko nākotni vēlaties saistīt ar mūziku?

Jā!

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*