No intīmiem čukstiem līdz satriecošai eksplozivitātei, balss tembrs, kas sasniedz vistālākās augsto un zemo nošu emocionālās robežas.
29. un 30. novembrī Rīgā publikas sirdis sildīs un ausis priecēs harizmātiski valdzinošais nigēriešu izcelsmes britu dziedātājs
Ola Onabule
un lieliskais Mirage Jazz Orchestra.
Ola Onabule ar savu iespaidīgi plašo vokālo un emocionāli spēcīgo balsi iekarojis stabilu vietu džeza un soula pasaulē un tiek salīdzināts ar Mārvinu Geiju, Džordžu Bensonu un, protams, Džeimsu Braunu, no kura savulaik ļoti iespaidojies. Ola Onabule sildījis publikas sirdis slavenākajos pasaules džeza klubos un festivālos gan kā solo mākslinieks, gan kopā ar Alu Žarū, Džo Zavinulu, Diānu Rīvsu, Čiku Korea, Natāliju Koulu un daudziem citiem izciliem mūziķiem, grupām un orķestriem.
Olas Onabules mūzikai ir divdesmitā gadsimta sešdesmito un septiņdesmito gadu mijas blūza, soula un funky mūzikas ietekme. Tā ir grūvīga un emocionāla, melodijās un ritmā jūtams arī Āfrikas pieskāriens. Ola Onabule izdevis septiņus lielu popularitāti guvušus solo albumus ar paša rakstītu un producētu mūziku. Olas koncertus redzējušie atzīst, ka viņš ar savu vīrišķo šarmu, harizmu un tipisko britu eleganci ir kā radīts, lai aizrautu publiku.
Mirage Jazz Orchestra vārds Latvijā komentārus neprasa — tā sastāvā uzstājas spēcīgākie Latvijas džeza mūziķi. Orķestri vadīs trombonists Lauris Amantovs, ritma grupā spēlēs pianists Madars Kalniņš, bundzinieks Raimonds Kalniņš, kontrabasists Andris Grunte un ģitārists Artūrs Kutepovs, bet pūšaminstrumentu sastāvā, protams būs Zigurds Linde, Indriķis Veitners, Raivo Stašāns, Normunds Piesis, Alvils Altmanis un citi.
Olas Onabules sadarbība ar Mirāžas džeza orķestri un tā lieliskajiem mūziķiem ir rezultāts viņa 2012. gadā Saulkrastu džeza festivālā sniegtajam emocionāli piepildītajam koncertam, 2013. gada vasarā Ola Onabule atgriezās Saulkrastu džeza festivālā, lai orķestra pavadījumā sniegtu vēl jaudīgāku priekšnesumu. Nu šī sadarbība tiek turpināta ar diviem koncertiem greznajā kino Slendid Palace zālē.
Ola Onabule & Mirage Jazz Orchestra — 29. un 30. novembrī Splendid Palace
Biļetes — Biļešu Paradīzē: http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/6893

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*