Liriski un spēcīgi – tās ir īpašības, kas raksturo jauno izraēliešu mūzikas kultūru, kas sakņojas ne tikai pašas Izraēlas, bet arī Jemenas, Austrumeiropas un Ziemeļāfrikas mūzikā.
Pēc koncerta “Rīgas Rimti 2013” ietvaros š.g. jūnijā, Ori Dakari neparasti virtuozais izraēliešu jazz ģitārists, atgriežas pie Latvijas klausītājiem ar vienreizēju koncertu teātra klubā “Hamlets”.
Šis talantīgais ģitārists ir spēlējis vairākos džeza festivālos kā: New York, Yardbird Suite (Edmonton, Canada), Ashkenaz Festival (Toronto, Canada), Savassi Jazz Festival (Brazil), Belgrade Jazz festival and Nisville Jazz festival (Serbia), Kaunas Jazz Festival (Lithuania), Rigas Ritmi Jazz Festival (Latvia), St. Petersburg Jazz festivals un daudzos citos.
Viņa debijas albums “Entrances”, kurš tika izdots 2009. gadā, saņēma daudz pozitīvas atsauksmes. Tajā ir iekļauti 8 paškomponēti skaņdarbi , piedaloties apdāvinātiem jazz improvizācijas māksliniekiem kā Uri Gurvich (alta saksafons), Mika Nishimura (klavieres), Takashi Sugawa (bass) and Eric Doob (bungas), kuri ir kļuvuši par Ori labiem draugiem, kopš viņa pārcelšanās uz ASV.
Viņa jaunais albums tiks izdots 2014. gada sākumā Dot Time Records paspārnē. Tikmēr viņa trio dodas turnejā un ir pagodināti spēlēt jau otro reizi pēc kārtas tieši Latvijā.
Biļetes pārdošanā no 11. oktobra www.bilesuparadize.lv vai pie ieejas pirms koncerta.
www.oridakari.com

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*