Matīsa Čudara Kvartets 11.oktobrī Cydonia Gastropub 21.00
Matīsa Čudara kvartets ir internacionāla mūziķu apvienība, kas izveidota Amsterdamā, Nīderlandē. Tajā muzicē četri pieredzējuši un Eiropā atzīti mūziķi – ģitārists Matīss Čudars un bundzinieks Ivars Arutjunjans no Latvijas, kontrabasists Lenarts Haindels no Beļģijas un trompetes virtuozs Ēriks Kimestads no Norvēģijas.
Mūzika, ko izpilda kvartets, vienlīdz uzrunā kā profesionālus mūziķus, tā arī jaunās paaudzes alternatīvās mūzikas piekritējus, kā arī džeza un improvizāciju cienītājus, jo kvarteta dalībnieku individuālie muzikālie raksturi veido savdabīgu muzikālo žanru miksli. Kvarteta izpildītā mūzika ietver plašu muzikālo un emocionālo spektru – gan spēcīgas džeza improvizācijas, laikmetīgās klasiskās mūzikas nokrāsas, gan rokmūzikas enerģiju un pat folkmūzikas māksliniecisko atklātību.
Grupas līderis, ģitārists Matīss Čudars, par kvartetu saka: “Kad muzicējam kopā, jūtos kā bērns istabā, kas pilna ar rotaļlietām, jo viss, kas tajā brīdī notiek mūzikā, ir tik aizraujošs un interesants. Muzikāli varu darīt jebko, kas man ienāk prātā, jo zinu, ka grupas biedri mani atbalstīs un kopīgi padarīs katru ideju kā vienotu nepārtrauktu stāstu.”
Matīsa Čudara Kvartets ir pierādījis sevi starptautiskā mērogā, zem tā brīža grupas nosaukuma “North By North East” uzvarot Keep An Eye Jazz Award 2012, kā arī 2013. gada pavasarī izcīnot pirmo vietu pasaulē zināmajā Burghausen Jazz Award. 2012. gada pavasarī puiši devās uz vienu no Eiropas labākajām akustiskās mūzikas studijām “Fattoria Musica” Osnabrukā, Vācijā, kā rezultātā rudenī tika izdots grupas debijas albums “Melancholia”, kas ieguva plašu rezonansi gan Eiropā, gan citur pasaulē. Šobrīd kvartets gatavo jaunu programmu, kas drīz paredzēta studijas ierakstam.
Vairāk info, mūzika, video u.c.:
www.matisscudars.com

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*