No 3. līdz 5. jūlijam Latvijas Radio 1.studijā notiks festivāla „Rīgas Ritmi 2013” meistarklases.

Meistarklases ir viens no festivāla stūrakmeņiem un tiek organizētas ar mērķi paplašināt jauno mūziķu zināšanas un to pielietojumu praksē. Meistarklases vadīs pasaulē atzīti mūziķi, sniedzot ikvienam iespēju gūt jaunas teorētiskas un praktiskas zināšanas.

Meistarklases pasniegs:

3.jūlijs, Ori Dakari (Izraēla) – ģitāra. Ori spēlētā mūzika tiek raksturota kā Izraēlas, Austrumeiropas un jemeniešu kultūrā dziļi sakņota. Kompozīcijas un improvizācijas apvieno džeza mūzikas un Izraēlas tradicionālās skaņas.

4.jūlijs, Robert Glasper (ASV) – piano. Šī gada GRAMMY balvas ieguvējs, viens no aktuālākajiem šī brīža R&B mūzikas komponistiem un pianistiem, piedāvās apmeklētājiem ielūkoties muzicēšanas un komponēšanas tehnikas konceptos.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

4.jūlijs, Butterscotch (ASV) – beatbox. Meistarīgā vokāla perkusioniste, vairāku starptautisku bītboksa konkursu uzvarētāja.

5.jūlijs, John Medeski (ASV) – taustiņinstrumenti.  Leģendārā avant-groove trio Medeski Martin & Wood dalībnieks pārsteigs apmeklētājus ar eksperimentāliem risinājumiem plaša spektra taustiņinstrumentu pielietojumā.

5.jūlijs, Andreas Varady (Slovākija) – ģitāra. 15 gadīgais ģitārspēles brīnumbērns, kurš pārsteidzis mūzikas pasauli ar savu neparasto virtuozitāti, gūstot ievērību lielākajos džeza festivālos pasaulē.

Dalības maksa uz visām 5 meistarklasēm (apvienotā biļete): LVL 25.
Meistarklašu dalībnieki apmeklē visus festivāla „Rīgas Ritmi 2013” koncertus Kongresu namā bez maksas

Pieteikšanās: līdz 21.jūnijam, rakstot uz workshop@rigasritmi.lv

Norises laiks un vieta: 3. – 5. jūlijs, plkst. 10.00 – 14.00, Latvijas Radio 1.studija, Doma laukums 8, Rīga

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*