Astillero

6. jūlijā festivāls „RĪGAS RITMI 2012“ piedāvā modernās avant-garde tango grupas Astillero koncertu Kongresu namā.
Astillero ir viena no vadošajām Argentīnas grupām, kas piedāvā jaunu skatījumu uz tango žanru. Izmantojot klasiskos tango instrumentus – to skaitā arī divas bandoneones, tiek radītas oriģinālas kompozīcijas, ietverot mūsdienu pilsētas džungļu noskaņu, izjūtas, ko var tvert 21. gs. Buenosairesā. Kaut arī grupa centrējas uz modernās vides atainošanu, uzstāšanās ir 100% akustiska – radot mūziku, netiek izmantotas nekādas elektroniskās palīgierīces, tikai stīgu instrumenti, klavieres, bandoneones un brīžiem skarba, brīžiem skumja vīrieša balss mijiedarbība.

Astillero tika izveidots 2005. gadā, sanākot kopā septiņiem jauniem mūziķiem, kas jau no agras bērnības dzīvi vadījuši tradicionālā Argentīnas tango vidē. Grupas dibināšanas mērķis bija radīt un spēlēt oriģinālkompozīcijas, gluži kā to darīja agrākie tango meistari, un tango mūziku atkal padarīt pasaulslavenu, uzsverot šīs mūzikas spēju atainot ikdienas skaudro realitāti.
Pēdējo četru gadu laikā grupa jau 9 reizes devusies pasaules turnejās, uzstājusies Montreal Jazz festivālā Kanādā, North Sea Jazz festivālā Holandē, Ulsan World Music festivālā Dienvidkorejā, Londonas Džeza festivālā, Tango festivālā Vācijā un citur, smeļoties iedvesmas arī citu tautu mūzikās. 2012. gada vasarā grupa plāno izdot savu jaunāko, nu jau trešo albumu.

Gadu gaitā Astillero ir izstrādājuši īpašu koncertprogrammu, mūzikai pievienojot arī video projekcijas – katrā pilsētā tiek uzfilmēts konkrētajai koncertvietai raksturīgas pilsētas ainas, ko koncerta laikā projicē uz ekrāna. Tā katrs koncerts kļūst individuāls, jo mūziķi redzamās ainas cenšas sapludināt ar tām piemērotāko tango mūziku. Klausītājiem pavērsies īpašs Rīgas ainai pieskaņots tango.

6. jūlijā vakara pirmajā daļā Kongresu namā uzstāsies Antonio Ciacca Quintet ar programmu „Italian American songbook”

„Nenogurdinošs saspringtās pilsētvides atainojums tango skaņās… Astillero piedāvā patiesu oriģinalitāti!” – Froots Magazine

Vairāk informācijas meklējiet www.rigasritmi.lv
Biļetes var iegādāties Biļešu servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*