28. aprīlī plkst. 19:00 Kongresu namā mūzikas festivāls „RĪGAS RITMI“ piedāvā lielisku iespēju klātienē baudīt amerikāņu džeza un R&B dziedātājas Lizas Raitas (Lizz Wright) samtaino balsi. 

Liza Raita ir pasaulē viena no retajām dziedātājām ar izteiktu kontralta balss tembru. Dziedātāja un komponiste karjeras laikā attīstījusi savu unikālo muzikālo personību – sirdī jūtot gospeļmūzikas ritmu, samtainā alta balss izdzied viskolorītākos mūzikas stilus.

Rīgā dziedātāja uzstāsies ar sava jaunākā albuma Fellowship” repertuāru, kurā pievērsusies pasaulē iecienītu gospeļu dziesmu aranžēšanai. Prestižajā žurnālā DownBeat šis albums uzvarēja kategorijā „Gada ieraksts 2011”. Augusi kristīgā ģimenē un bērnību pavadot dzietot baznīcas korī, ir saprotama Lizas Raitas aizraušanās ar šo mūzikas žanru. Taču viņas pieeja gospeļiem ir ļoti eklektiska, blakus klasiskām gospeļu dziesmām kā, piemēram, Amazing Grace, viņa interpretē arī Džimija Henriksa, Bobija Mārlija un Ērika Kleptona dziesmas, kas nav izteikti reliģiozi skaņdarbi. Tāpat pārsteigums var būt šajā albumā izdzirdēt indie-rock grupas Police Woman dziesmas aranžējumu. Kā dziedātāja atdzīst, viņa albumā vēlējusies iekļaut arī tās dziesmas, kas nesaistās ar baznīcas repertuāru, bet viņas sirdī ieņem īpašu, pat svētu vietu.

Amerikāņu žurnāls Slant Magazine par šo albumu raksta: „Klausoties tik zināmo dziesmu variācijās, gribas apgalvot, ka Raita ir iespējams šīs paaudzes visapdāvinātākā interpretāciju meistare.”

Kopš iepriekšējā albuma iznākšanas 2008. gadā dziedātāja ieturējusi nelielu radošo pauzi – šo gadu laikā viņa pabeigusi pavārmākslas kursus, iekārtojusi savu privāto sakņu dārzu. Mūziķe atdzīst: „Arī mana dziedātājas karjera ir ieguvēja no šiem zemes darbiem – dārzs audzinu raksturu, veido spēcīgāku disciplīnu un pacietību. Radošā iedvesma smeļama šajās vienkāršajās dabas pārmaiņās.” Dziedātāja uzsver, ka viņai raksturīga vēlme dziedāt par vienkāršākām lietām, neko lieki tekstos un melodijās nesarežģot, jo bieži tieši caur vienkāršo klausītājs gūst visvairāk. Un dziedātājai ir svarīgi ne tikai dziedāt un komponēt, bet viest cerības un pozitīvas pārmaiņas savos klausītājos.

Mosties pavasara ritmos!

Vairāk informācijas meklējiet www.rigasritmi.lv

Biļetes var iegādāties Biļešu servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*