1.novembrī, Latvijas Radio 1. studijā, 19.30 būs iespējams dzirdēt Francijas eksperimentālā džeza kvarteta Emile Parisien Quartet koncertu.

Emile Parisien Quartet Rīgas koncerts tiks ierakstīts un ar Latvijas Radio starpniecību piedāvāts pārraidīšanai Eiropas Raidorganizācijas apvienības (European Broadcasting Union –  EBU) dalībvalstīs.

EBU ir lielākā nacionālo raidorganizāciju asociācija pasaulē. Džeza cienītājiem Emile Parisien Quartet šoreiz muzicēs ne tikai klātienē, bet par šī koncerta auditoriju kļūs arī EBU džeza mūzikas īpašo koncertu interesenti daudzās pasaules valstīs.

Paskāls Rozats (Pascal Rozat) no franču interneta portāla JAZZMAN raksta, ka Emile Parisien Quartet rada jaunu mūziku izjaucot melodiskās un harmoniskās atsauces līdz maksimumam pietuvojoties enerģijas plūsmai. Viņš uzsver, ka katra kvarteta skaņdarbam seko stāstījums, kas ir kā neliels ceļojums paralēlā pasaulē.

Kvartets ir konkursa „Victoires du Jazz 2009” laureāti nominācijā Gada instrumentālās mūzikas atklājums (Révélation Instrumentale Française de l’Année), kā arī izdevuši divus albumus „Au revoir porc-épic” (2007) un „Original Pimpant” (2009).

Šī gada decembrī Emile Parisien Quartet plāno strādāt ierakstu studijā, lai jau 2012. gada aprīlī izdotu jaunu albumu.

„Izdomas brīnums! Disciplīna un brīvība, individuālisms un saliedēta komandas saspēle! „Le Nouvel Observateur

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Nenoguli labu koncertu!

Biļetes visās Biļešu Serviss kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

Info: www.rigasritmi.lv

Video: http://youtu.be/HdoKNyn3X88

Seko līdzi festivāla aktualitātēm:

http://www.twitter.com/rigas_ritmi
http://www.draugiem.lv/rigasritmifestival
http://www.facebook.com/RigasRitmiFestival

 

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*