Liudas MockunasPirmdien, 26. septembrī klubā „Hamlets” uzstāsies lietuviešu džeza un eksperimentālās mūzikas saksofonists Liudas Mockunas.

Ar viņu kopā uzstāsies:
Jānis Rubiks – Bass
Jānis Ruņģis – Ģitāra
Artis Orubs – Sitamie instrumenti

Liudas (dz.1976) ir ieguvis augstāko izglītību Lietuvas mūzikas un teātra akadēmijā pie Vladimira Čekasina, kā arī Maģistra grādu džeza performancē Ritmiskās mūzikas konservatorijā , Kopenhāgenā.

2000. Gadā viņš un dāņu bundzinieks Stefans Pasborgs izveidoja grupu „Toxikum”, kuras albumam Dānijā tika piešķirts tituls „Atklājums Džeza Mūzikā 2004”.

Liudas ir saņēmis apbalvojumu par ieguldījumu kultūras jomā no laikraksta „Lietuvos Rytas” 2004. gadā, „Talanta apbalvojumu” no Ritmiskās mūzikas konservatorijas 2005. gadā, Viļņas džeza festivāla balvu 2006. gadā, Birstonas džeza festivāla balvu 2008. gadā un Lietuvas Mūziķu Apvienības „Zelta disku”.

Kā viens no muzikālajiem līderiem viņš darbojas grupās „Pasborg-Mockunas”, „Megaphone”, „Revolver”, „Traffic Quartet”, „Red Planet”, „Copenhagen Art Ensemble”.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Liudas Mockunas ir sadarbojies ar tādiem mūziķiem un sastāviem kā Marc Ducret, Mats Eilersten, Mark Solborg, Mats Gustaffson, Barry Guy, Andrew Hill, Arkady Gotesman, Valerijus Ramoska, Eugenijus Kanevicius, Vladimir Chekasin, Vladimir Tarasov, Jaak Sooaar, Piere Dorge and his “New Jungle Orchestra”, Ibrahim Electric, Pasborg’s Odessa 5 un daudziem citiem.

Vairāk informācijas un audio:

http://www.myspace.com/liudasmockunas

Koncerta sākums: plkst. 20:00
Ieeja: Ls 1

Liudas Mockunas:

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*